Κρήτη | Έκρυβαν στην «καβάτζα» χρήματα και ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, δύο αλλοδαποί, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο Ηράκλειο στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σχεδόν μισό κιλό κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ ως προερχόμενα από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθησαν, χθες (04.10.2017) το απόγευμα στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος

Χερσονήσου, δύο αλλοδαποί και συγκεκριμένα 40χρονος υπήκοος Αλβανίας και 29χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, χθες (04.10.2017) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί.

Αναλυτικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 29χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 58 γραμμάρια κάνναβης, ενώ συνελήφθη και ο 40χρονος σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί χρησιμοποιούσαν υπαίθριο χώρο (καβάντζα) στον οποίο απέκρυπταν ναρκωτικές ουσίες. Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω σημείο (καβάντζα) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαέξι (16) αυτοσχέδιες συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 152,3 γραμμάρια κάνναβης.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο αλλοδαπών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• 268,6 γραμμάρια κάνναβης,
• το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ ως προερχόμενα από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
• 3 κινητά τηλέφωνα
Επιπλέον, κατασχέθηκε δίκυκλη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του 40χρονου ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα