Κρήτη | Δωρεάν ποδήλατα για ντόπιους και ξένους

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (16 /9 -22 /9), αποτέλεσε μόνο την αφορμή, για την ανάληψη σειράς δράσεων που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Αγίου Νικολάου, συνεπικουρούμενη από φορείς, σωματεία, συλλόγους, δημοτικές επιχειρήσεις και Οργανισμούς, με στόχο την χρησιμοποίηση του ποδηλάτου, από ολοένα και περισσότερους κατοίκους και ξένους επισκέπτες -με το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης – που πολλοί πιστεύουν πως είναι μόδα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αποτελεί στο εξής επιτακτική ανάγκη

για βιώσιμες πόλεις.

Ένα μέσο μετακίνησης που οπωσδήποτε αλλάζει την καθημερινότητα των πολιτών και δεν είναι λίγοι αυτοί που ενεργά το έχουν βάλει στην ζωή τους.

Με αφορμή την σημερινή παράδοση ποδηλάτων στο γραφείο πληροφοριών του Δήμου (γέφυρα Λίμνης), τα οποία θα διατίθενται στο εξής προς χρήση, δωρεάν σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες, από τις 10:00 πρωί το έως τις 5:00 μ.μ, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, γνωστοποιώντας ότι στην πόλη, λειτουργεί ένα ακόμα κέντρο διανομής ποδηλάτων, υπογράμμισε : «ο Δήμος Αγίου Νικολάου, με αφορμή τις εκδηλώσεις που οργανώνει με αφορμή την Ευρωπαική εβδομάδα κινητικότητας, προκειμένου να προτείνει μια διαφορετική λογική κινητικότητας στα αστικά κέντρα, δημιούργησε ένα ακόμα κέντρο διανομής – χρήσης ποδηλάτων στο γραφείο πληροφοριών του δήμου, που βρίσκεται στο πλέον επίκαιρο σημείο της πόλης.

Είναι δεδομένο -ανέφερε – ότι οι επισκέπτες μας, όπως διαπιστώνουμε χρησιμοποιούν τα ποδήλατα για τις μετακινήσεις τους, πρακτική η οποία επιβάλλεται ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο στην πόλη, δεδομένου ότι δίδεται η δυνατότητα μετακίνησης σε κοντινές αποστάσεις, περιορίζοντας ταυτόχρονα την κίνηση των οχημάτων που δημιουργεί δεκάδες προβλήματα καθημερινά.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου -τόνισε -τόσο με την συμμετοχή του στο Σχέδιο Βιώσιμης Κινησιμότητας, όσο και με την μεταφορά των υπηρεσιών του, εκτός πόλεως, πρωτοπορεί στην υλοποίηση δομών και δράσεων σε μια διαφορετική κατεύθυνση, που στο κέντρο της έχει τον άνθρωπο.

Στην παραπάνω συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, η προισταμένη του τμήματος καθαριότητας – ανακύκλωσης , τοπική συντονίστρια βιώσιμης κινητικότητας στο δήμο Αγ. Νικολάου κ. Μαρία Δεμέτζου, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Μιχ. Φαρσάρης καθώς και ο Δ/νων σύμβουλος της Ανώνυμης Εταιρείας κ. Μιχ. Γαρεφαλάκης.

Να σημειώσουμε ότι αύριο (20/9) στις 7 το βράδυ στο Επιμελητήριο Λασιθίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλητές τις κ.κ :
-Μαρία Δεμέτζου (Προϊσταμένη Τμήματος Καθαριότητας Ανακύκλωσης και τοπική συντονίστρια βιώσιμης κινητικότητας του Δήμου Αγίου Νικολάου): Ενημέρωση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και τις δράσεις του Δήμου Αγίου Νικολάου
– Ίρις Περουλιού – Σεργάκη (Αρχιτέκτων Μηχανικός και Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου): Παρουσίαση της μελέτης με τίτλο “Μελέτη κατασκευής πρότυπης πιλοτικής διαδρομής για ΑμεΑ – Αποκατάσταση υφιστάμενης κατάστασης”, η οποία έχει συμπεριληφθεί προς υλοποίηση στο Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων και Μελετών του Δήμου Αγίου Νικολάου 2018
-Μαρία Πρατσινάκη (Προϊσταμένη Δ/νσης Μελετών Δήμου Αγίου Νικολάου): Ενημέρωση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Αγίου Νικολάου, καθώς και τον
-κ. Νικόλαο Μουδατσάκη (Πρόεδρο του Δ.Σ. ΟΚΥΔΑΝ, ιατρός χειρουργός): Ομιλία με θέμα “Τα οφέλη της άσκησης στην καθημερινή ζωή”, ενώ ακολούθως στις 8:30 μ.μ στο θεατράκι της Λίμνης διοργανώνεται ποδηλατική δραστηριότητα από τον Ποδηλατικό Όμιλο Αγίου Νικολάου με θέμα: ¨Νυχτερινή Ποδηλατοβόλτα για μεγάλους”.

Πηγή: cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα