Η πρώτη εικονική ασπίδα εναντίον drones σε βρετανικές φυλακές

Οι φυλακές που βρίσκονται στο νησί Γκέρνσεϊ στο Ηνωμένο Βασίλειο, πολύ σύντομα θα εξοπλισθούν με το σύστημα Sky Fence που θα εμποδίζει οποιαδήποτε πτήση drones πάνω από τις εγκαταστάσεις τους, αποτρέποντας έτσι κάθε απόπειρα παράδοσης όπλων, ναρκωτικών ή κινητών τηλεφώνων στους κρατούμενους.

Μέχρι πρότινος ήταν σύνηθες το φαινόμενο οι κρατούμενοι να «λαμβάνουν» παράνομα όπλα, ναρκωτικά και κινητά. Η πρακτική αυτή έφθασε στο απροχώρητο με τη χρήση αυτών των μη επανδρωμένων ιπτάμενων μηχανών, η οποία δεν εφαρμόζεται μόνο στις φυλακές των ΗΠΑ

και της Βρετανίας, αλλά σε όλον τον κόσμο πλέον.

Σε μία προσπάθεια να εμποδισθεί αυτός ο τρόπος παράνομης διακίνησης, η διοίκηση των φυλακών στο νησί Γκέρνσεϊ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει φέτος το καλοκαίρι το σύστημα Sky Fence σαν ένα είδος εικονικής ασπίδας, το οποίο θα έχει την ικανότητα να «συλλαμβάνει» drones, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μέσω ενός δικτύου είκοσι παρεμβολέων που θα τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία των εγκαταστάσεων των φυλακών, θα αναπτυχθεί ένας αόρατος θόλος που θα εντοπίζει τους ήχους των drones, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατόν αυτά να πετούν πάνω από τις φυλακές και να παραδίδουν πράγματα στους φυλακισμένους.

Ουσιαστικά, το Sky Fence καταργεί το πρόγραμμα πτήσης του drone και το αναγκάζει να γυρίσει πίσω, εκεί από όπου ξεκίνησε. Το σύστημα αυτό δεν προορίζεται μόνο για φυλακές, αλλά και για άλλους ευαίσθητους τομείς, όπως τα διυλιστήρια, οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ακόμα και ιδιωτικές κατοικίες.

Πηγή: newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα