Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για τα Χριστούγεννα – Πώς να βρεις τις καλύτερες προσφορές

Σκέφτεσαι πως αυτό που θέλεις περισσότερο είναι ένα ταξίδι στο εξωτερικό την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά μόλις βλέπεις πόσα χρήματα πρέπει να δώσεις για τα μεταφορικά… αμέσως το ξεχνάς;

Ένας ειδικός και ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου που ξέρει απ΄ έξω και ανακατωτά πότε πολλές αεροπορικές εταιρίες κάνουν προσφορές ή μειώνουν τις τιμές των εισιτηρίων τους, δίνει μερικές σωτήριες συμβουλές για να αγοράσεις τα αεροπορικά σου σε καλύτερη τιμή (πριν είναι πολύ αργά).

Πότε να «κλείσεις»

Ο Τζακ

Σέλντον αναφέρει πως η «χρυσή» περίοδος που κάποιος μπορεί να βρει τις καλύτερες προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια για τα Χριστούγεννα είναι στα τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, οι αεροπορικές εταιρίες παρακολουθούν την διαθεσιμότητα των θέσεων για εκείνη την περίοδο καθ΄όλο το έτος. Έτσι σε όσους προορισμούς δεν έχουν γίνει πολλές κρατήσεις, τότε οι εταιρίες βάζουν κάποιες μικρές προσφορές εκείνο το διάστημα.

Μην «κλείνετε» εισιτήρια τα Σαββατοκύριακα

Μπορεί ένα Σαββατοκύριακο στην Βιέννη να ακούγεται ιδανικό, αλλά σίγουρα θα βρεις πιο εύκολα προσφορά μεσοβδόμαδα. Όπως αναφέρει ο Τζακ οι Τρίτες και οι Δευτέρες είναι οι δημοφιλέστερες μέρες για να κοινοποιήσει μία εταιρία την προσφορά της.

Πώς θα βρείτε την καλύτερη προσφορά

Αντί να μπαίνεις κάθε λίγο στο site της κάθε αεροπορικής εταιρίας, περιμένοντας να εμφανιστεί μία καλή προσφορά, μπορείς καλύτερα να ακολουθήσεις την συμβουλή του ειδικού. Ο Τζακ θεωρεί πως μπορείς να βρεις πιο εύκολα μία προσφορά σε εισιτήρια μέσω των site που συγκρίνουν αμέσως τις τιμές των αεροπορικών εταιριών για τις ημερομηνίες που θέλεις, εμφανίζοντας του τις χαμηλότερες τιμές.

Μην το αφήσεις στην «τύχη» του

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, σταματούν κάθε προσπάθεια αναζήτησης προορισμού, γνωρίζοντας πως οι τιμές έχουν ανέβει κατακόρυφα. Κι όμως, υπάρχουν περιπτώσεις που εταιρίες κάνουν προσφορές- έκπληξη ακόμη και μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, δίνοντας έτσι με τον δικό τους τρόπο στους τυχερούς το Χριστουγεννιάτικο τους δώρο.

Εναλλακτικό σχέδιο

Υπάρχουν πολλές «γενναίες» προσφορές που αρκετοί ταξιδιώτες απορρίπτουν επειδή αφορούν γειτονικό αεροδρόμιο από αυτό του προορισμού τους. Όπως επισημαίνει ο Τζακ οι προσφορές αυτές είναι μερικές φορές αρκετά καλές που αν κάποιος χρησιμοποιήσει και δεύτερο μεταφορικό μέσο για να φτάσει στον προορισμό του, μπορεί εν τέλει να πληρώσει συνολικά λιγότερα χρήματα αντί να πήγαινε κατευθείαν στον προορισμό του. Βέβαια αυτό ισχύει για μεγαλουπόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι κλπ. που τα εισιτήρια γενικά είναι πολύ ακριβά.

iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα