Φονική θεομηνία… Στους 15 οι νεκροί στην Αττική | Photos+video

Τραγωδία χωρίς τέλος για τις περιοχές της δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία, καθώς σχεδόν ώρα με την ώρα αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων της θεομηνίας.Συγκεκριμένα, πριν από λίγη ώρα ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 15, καθώς νεκρός εντοπίστηκε άνδρας σε εξωτερικό χώρο στην περιοχή Αγίου Σωτήρα της Μάνδρας Αττικής, ενώ άλλος ένας άνδρας ανασσύρθηκε νεκρός από εξωτερικό χώρο στο 26ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας-Θηβών και ένας τρίτος εντοπίστηκε σε υπόγειο κατοικίας στη Μάνδρα.Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε και το δέκατο τέταρτο θύμα, ένας άνδρας ηλικίας μεταξύ

30 και 35 ετών το πτώμα του οποίου βρέθηκε μεταξύ 5ου και 6ου χιλιομέτρου της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας-Θηβών.Παράλληλα, ένα άτομο αγνοείται και αναζητείται: πρόκειται για μια γυναίκα εντός ημιυπόγειας κατοικίας, που δεν έχει γίνει ακόμα εφικτό να εντοπιστεί. Συνολικά, η Πυροσβεστική δίνει έντεκα νεκρούς και άλλους δύο το Λιμενικό.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και τα δυο θύματα της θεομηνίας που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου. Όλοι οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο Θράσιο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται και 10 τραυματίες. Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), μία έχει λάβει εξιτήριο και οι υπόλοιποι οκτώ παραμένουν για νοσηλεία, αλλα η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Όπως αναφέρουν οι ίδες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν και άνθρωποι που χαρακτηρίζονται ως αγνοοούμενοι και γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί, εαν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου.

Μια γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της στη Μάνδρα Αττικής που έπληξε την περιοχή. Λίγο αργότερα η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι νεκρός, απο τη θεομηνία, είναι ακόμη ένας άνθρωπος και συγκεκριμένα ένας ηλικιωμένος άντρας.

Ο τρίτος νεκρός από την κακοκαιρία στη Μάνδρα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, είναι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί, εκτός από τη Μάνδρα στη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Τα ορμητικά νερά έκοψαν δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Τα νερά σε πολλά σημεία έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρισκόταν στο διάβα τους.Τα σωστικά συνεργεία κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν άτομα που είχαν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.
Νωρίτερα, απεγκλωβίστηκαν επιβάτες λεωφορείου που είχε ακινητοποιηθεί, λόγω της συσσώρευσης υδάτων, στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.Στο μεταξύ, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρεί αυτή την ώρα με 155 πυροσβέστες και 53 οχήματα από την Αττική, ενώ έχουν φτάσει άλλα πέντε οχήματα από την Κόρινθο και αναμένονται τρεις ομάδες ΕΜΑΚ, συνολικά 30 άτομα, με μηχανήματα και αντλίες από τη Λαμία, την Πάτρα και τη Λάρισα. Συνολικά, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 600 κλήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα