Ευρωμπάσκετ 2017: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η εκπληκτική Σλοβενία

Μια εντυπωσιακή ομάδα, που απέκλεισε την προηγούμενη «βασίλισσα» της Ευρώπης (Ισπανία) νικώντας την με διαφορά 20 πόντων, είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η εκπληκτική Σλοβενία, δημιούργημα του σπουδαίου προπονητή Ιγκόρ Κοκόσκοφ, κατάκτησε αήττητη τον τίτλο στο Ευρωμπάσκετ 2017, νικώντας στον τελικό τη Σερβία με 93-85, προσφέροντας θέαμα και ουσία.

Οι Σλοβένοι, που πανηγυρίζουν

το πρώτο μετάλλιο της ιστορίας τους σε οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα, χρειάστηκε να ξεπεράσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα τόσο τον τραυματισμό του Ντόντσιτς (δεν έπαιξε στο β΄ μέρος) όσο και την κράμπα του Ντράγκιτς στα τελευταία λεπτά, δηλαδή των δύο ηγετών τους.

Οι παίκτες του Ιγκόρ Κοκόσκοφ στηρίχτηκαν στην ομαδικότητα για να χαρίσουν το χρυσό μετάλλιο στη μικρότερη χώρα (2 εκ. πληθυσμός) που έχει στεφθεί ποτέ πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο NBAer και MVP της διοργάνωσης, Ντράγκιτς, είχε ήδη σημειώσει στο 30ό λεπτό ήδη και τους 35 πόντους του, ενώ ο Ντόντσιτς, που παρέλαβε περπατώντας στο… ένα πόδι το βραβείο του μέλους της καλύτερης πεντάδας, έμεινε στους 8 σε 22 λεπτά συμμετοχής.

Κλειδί, ωστόσο, αποδείχθηκε ο Πρέπελιτς, που με 21 πόντους (4/8 τρίποντα) κράτησε όρθια την ομάδα του στην αντεπίθεση των «πλάβι», όταν επέστρεψαν από το -12 (59-47 στις αρχές της 3ης περιόδου) και προσπέρασαν με 78-77 και 82-80, στέλνοντας στα ουράνια τους 8.000 Σλοβένους που βρέθηκαν στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης.

Για τη Σερβία, ο Μπογκντάνοβιτς σημείωσε 22 πόντους και 18 πρόσθεσε ο Ματσβάν. Εκτός των Ντράγκιτς και Ντόντσιτς, στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης επιλέχθηκαν επίσης οι Σβεντ, Μπογκντάνοβιτς και Παού Γκασόλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα