Ετοιμάζουν «υποδοχή» στον Τσίπρα οι Λασιθιώτες | Ξεσηκώνονται για τον ΒΟΑΚ

Mε την κεντρική και ομόφωνη απόφαση για μια από κοινού κινητοποίηση και ένα συλλαλητήριο από όλο το Λασίθι στις 21 Σεπτεμβρίου, ημέρα που είναι προγραμματισμένο να γίνει αναπτυξιακό συνέδριο στην Κρήτη με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας με μοναδικό θέμα συζήτηση τις εξελίξεις γύρω από την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης

και την εξαίρεση του Λασιθίου από τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες, η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πετράκη και οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι από την Ιεράπετρα Γουλιδάκης και Δασκαλάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Χαριτάκης, εκπρόσωπος από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, πολίτες και εκπρόσωπους από φορείς της Ιεράπετρας. Καλεσμένοι ήταν και οι δύο βουλευτές του νομού απ΄τους οποίους ο κ. Πλακιωτάκης έστειλε μια επιστολή στηρίζοντας τις διεκδικήσεις του νομού.

Ο σχεδιασμός από πλευράς Υπουργείου Υποδομών που προβλέπει πως η προτεινόμενη μελέτη προς δημοπράτηση θα περιλαμβάνει μόνο το τμήμα του ΒΟΑΚ από Χανιά μέχρι Ηράκλειο παρουσιάστηκε αναλυτικά, το θέμα των διοδίων τα οποία μάλλον θεωρούνται δεδομένα, όπως και τα προβλήματα με τις υφιστάμενες μελέτες που χρειάζονται επικαιροποίηση, αλλά και τη στάση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης που με απόφασή του παραχώρησε στο Υπουργείο Υποδομών την αρμοδιότητα για υλοποίηση της πρώτης φάσης του έργου.

Τελικά μετά από μια συζήτηση που κράτησε λίγο παραπάνω από δύο ώρες, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας αποφάσισε να ζητήσει το πάγωμα και επικαιροποίηση της διαδικασίας δημοπράτησης του ΒΟΑΚ που είναι σε εξέλιξη, την στήριξη της απόφασης των 4 δημάρχων του Λασιθίου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό και την πρόταση για από κοινού κινητοποίηση των τεσσάρων Δήμων του Λασιθίου πιθανόν με ένα συλλαλητήριο στις 21 Σεπτεμβρίου κάτι που θα συναποφασιστεί σε νέα συνάντηση των 4 Δημάρχων. Η απόφαση του ΔΣ θα σταλεί στα γραφεία του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Πηγή: radiolasithi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα