ΕΛ.Α.Σ: Οι 9 Κούρδοι ίσως ετοίμαζαν επιθέσεις ενόψει επίσκεψης Ερντογάν | Vdieo

Το ενδεχόμενο να συνδέονται οι εννέα Κούρδοι με την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στην Αθήνα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Πηγές της αστυνομίας χαρακτηρίζουν ως εξαιρετικά σοβαρή την υπόθεση της σύλληψης των συγκεκριμένων ατόμων που έγινε το πρωί με «ντου» σε τρία σπίτια στις περιοχές του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να ετοίμαζαν τρομοκρατικές ενέργειες που να σχετίζονται με την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία (σχεδιαγράμματα, σημειώσεις κ.λπ) που να το αποδεικνύουν. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται.

Επιπλέον, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν μέχρι στιγμής μόνο εκρηκτικά και ένα πιστόλι και όχι βαρύς οπλισμός. Για τον λόγο αυτό εγείρονται υποψίες ότι ίσως να ετοίμαζαν επιθέσεις με εκρηκτικά.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., ενημέρωσε ότι για τα εννέα άτομα που προσήχθησαν σήμερα το πρωί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίζεται σχετική δικογραφία.

Επίσης, σε βάρος ενός εκ των ατόμων εκκρεμεί ενεργό εθνικό ένταλμα σύλληψης για υπόθεση, που είχε διαδραματιστεί τον Ιούλιο του 2013, στις Οινούσσες Χίου και μεταξύ των αντικειμένων που έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των ερευνών, περιλαμβάνεται και πιστόλι CZ .

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Υπενθυμίζεται ότι σε μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, το πρωί της Τρίτης σε τρία σπίτια, σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα έγιναν 9 συλλήψεις, τρεις από κάθε σπίτι. Συγκεκριμένα, οκτώ άνδρες και μια γυναίκα προσχθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για εξωτερική τρομοκρατία. Τα άτομα που προσήχθησαν δεν σχετίζονται με τζιχαντιστές, αλλά με τρομοκρατία στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, οι προσαχθέντες φαίνεται πως συνδέονται με το Eπαναστατικό Λαϊκό Aπελευθερωτικό Κόμμα-Mέτωπο (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi), γνωστό με το ακρωνύμιο DHKP-C.

Είναι όλοι τουρκικής καταγωγής και προσήχθησαν από τρία διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ένας από τους προσαχθέντες καταζητείτο για παρόμοια υπόθεση Τούρκων που είχαν συλληφθεί στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες την ώρα της σύλληψης οι αλλοδαποί αρχισαν να φωνάζουν Κάτω ο Φασισμός.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ. Το ένα σπίτι, στον Νέο Κόσμο, βρίσκεται στην οδό Δεινοστράτους 78.

Πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα