Έφτασαν μέχρι την Κρήτη… Σουρωτήρι έκαναν το Αιγαίο 32 τουρκικά μαχητικά

Ανεβάζει το θερμόμετρο στο Αιγαίο η Τουρκία, προκαλώντας με 32 αεροσκάφη εκ των οποίων τα 18 ήταν οπλισμένα την στιγμή που διεξάγεται η διακλαδική άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ.

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε 66 παραβιάσεις του Ε.Ε.Χ και παραβάσεις Κ.Ε.Κ.

Δεκατρείς σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών συγκεκριμένα 26 F-16, εκ των οποίων τα δεκαοχτώ οπλισμένα, και τέσσερα μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 αλλά και δύο ελικόπτερα πραγματοποίησαν σήμερα 66 παραβιάσεις

του ελληνικού εναερίου χώρου σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.Σύμφωνα με το onalert.gr, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία σήκωσε 26 μαχητικά επιφυλακής από διάφορα αεροδρόμια της χώρας για την αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών και σε τρεις περιπτώσεις η αναχαίτιση των τουρκικών F-16 κατέληξε σε ισάριθμες εμπλοκές. H κατάσταση πάντως αυξάνει ανησυχητικά το ενδεχόμενο πιθανού ατυχήματος με σοβαρές συνέπειες.

Νωρίτερα, μηχανική βλάβη παρουσίασε πολεμικό αεροσκάφος F-16 που συμμετέχει στην άσκηση «Παρμενίων» με αποτέλεσμα ο πιλότος να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Κάρπαθο με απόλυτη ασφάλεια, δείτε ΕΔΩ .

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 13 (13×2 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 6 (4 CN-235 & 2 ε/π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 32
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 18
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 28
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 66
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 3
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα