Δικαστής αθώωσε τη φοιτήτρια που μαχαίρωσε τον σύντροφό της, για το «υπέροχο» μυαλό της

Έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση της 24χρονης φοιτήτριας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η οποία μαχαίρωσε τον σύντροφό της διατάχθηκε σε βάρος του δικαστή Ian Pringle QC.

Ο δικαστής ισχυρίστηκε ότι η νεαρή κατηγορούμενη Lavinia Woodward ήταν «πολύ έξυπνη για να μπει στη φυλακή» και προχώρησε στην αθώωσή της, κρίνοντας ότι μια καταδικαστική απόφαση θα αποτελούσε εμπόδιο στην καριέρα που επιδιώκει στην καρδιοχειρουργική.

Το βρετανικό Γραφείο Ερευνών Δικαστικής Συμπεριφοράς (JCIO) επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι έλαβε καταγγελία σε βάρος του Pringle

QC και ότι τα ευρήματα της έρευνας που θα διεξάγει θα δημοσιευτούν διαδικτυακά.

Σημειώνεται ότι οι ερευνητές του JCIO μπορούν να εξετάσουν μόνο καταγγελίες σχετικά με τη συμπεριφορά των μελών του δικαστικού σώματος, και δεν μπορούν αν παρέμβουν στις αποφάσεις τους ή στη διαχείριση των υποθέσεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι η 24χρονη που φοιτά στο κολέγιο Christ Church του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά τη διάρκεια ενός καβγά κι ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ πέταξε ένα laptop, ένα ποτήρι και ένα βαζάκι μαρμελάδα προς το μέρος του εραστή της, ενώ στη συνέχεια τον μαχαίρωσε στο πόδι.

Η δικαστική απόφαση μονοπώλησε το ενδιαφέρον των βρετανικών ΜΜΕ ενώ χαρακτηρίστηκεως «απαράδεκτη» από ακτιβιστικές οργανώσεις κατά της ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος ανδρών.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα