Δίχως τέλος ο πύρινος εφιάλτης | Μεγάλη φωτιά κατακαίει τα Ροδινά Ηλείας

Με όλες της τις δυνάμεις επιχειρεί η Πυροσβεστική να αντιμετωπίσει τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στα Ροδινά Ηλείας, κοντά στα Κρέστενα και τη Ζαχάρω.

Από την πρώτη στιγμή επιχειρούν για την κατάσβεσή της έξι αεροπλάνα, πέντε PZL και ένα καναντέρ. Από εδάφους στην περιοχή βρίσκονται 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και έξι άτομα πεζοπόρο.

Η φωτιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, οι οποίες όμως προς το παρόν δεν απειλούνται. Ωστόσο, η μανία της πυρκαγιάς είναι τόσο μεγάλη, καθώς πνέουν

ισχυροί άνεμοι, που ένα όχημα της πυροσβεστικής εγκλωβίστηκε στις φλόγες, όμως οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να γλιτώσουν. Μάλιστα, η πυρκαγιά μαίνεται σε έκταση ανάμεσα ε πεύκα και ελιές σε περιοχή η οποία είχε αναδασωθεί μετά τις φωτιές του 2007, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, με τον δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο να δηλώνει στον ΣΚΑΪ ότι το μέτωπο μπορεί άμεσα να καταστεί ανεξέλεγκτο.

Φωτιά και στα Λαγραινά Αττικής
Επίσης πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση και στα Λεγραινά Αττικής. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά σε οικισμό ωστόσο δεν απειλεί σπίτια.

Ελεύθερος Τύπος

Keywords
Τυχαία Θέματα