Δείτε ποια είναι η χειρότερη ημέρα για να αγοράσετε αεροπορικό εισιτήριο

Πολλοί είναι οι ταξιδιώτες που αναρωτιούνται για το ποια είναι η καλύτερη ημέρα και ποια η χειρότερη για να κλείσουν θέση σε αεροπορική πτήση. Πότε, δηλαδή, είναι περισσότερο συμφέρον γι’ αυτούς να κάνουν την κράτηση του εισιτηρίου τους, βρίσκοντάς το στη φθηνότερη τιμή που θα μπορούσαν.

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύει ο «independent», η χειρότερη μέρα για να αγοράσει κάποιος ένα αεροπορικό εισιτήριο είναι η Παρασκευή.

Αυτό προκύπτει από ανάλυση των τιμών των εισιτηρίων σε όλο τον κόσμο, που έκαναν ερευνητές.

Η

μελέτη αποκάλυψε ότι τα αεροπορικά εισιτήρια που αγοράζονται για πτήσεις τις Παρασκευές είναι 13% υψηλότερης αξίας από εκείνα τις Κυριακές.

Σύμφωνα με την μελέτη, ο λόγος είναι ότι εκείνοι που θέλουν να κλείσουν εισιτήρια για διακοπές, τείνουν να κάνουν την κράτησή τους με έκπτωση τα Σαββατοκύριακα, ενώ εκείνοι που φεύγουν για επαγγελματικά ταξίδια έχουν την τάση να κάνουν κράτηση στο τέλος της εβδομάδας της εργασίας τους.

Μιλώντας στέλεχος αεροπορικών εταιριών στην Wall Street Journal, σημείωσε ότι για πτήσεις εντός Ευρώπης οι ταξιδιώτες, αν θέλουν προνομιακές τιμές, θα πρέπει να κλείνουν τα εισιτήρια τους 140 ημέρες πριν το ταξίδι. Για πτήσεις εκτός Ευρώπης, συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να τα κλείνουν έως και 57 ημέρες νωρίτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα