Χανιά | Του χρόνου στο Εφετείο η υπόθεση του θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη

Νέα αναβολή για ημερομηνία που αναμένεται να προσδιοριστεί από το Δικαστήριο έλαβε η υπόθεση του θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, το Πάσχα του 2011 μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Κρήτης, αναβλήθηκε όμως μετά από αίτημα της υπεράσπισης λόγω προβλήματος υγείας του ενός από

τους δύο κατηγορούμενους γιατρούς.

Η νέα ημερομηνία -λογικά και η τελευταία λόγω παρέλευσης οκταετίας- θα είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις την άνοιξη του 2018.

Μιλώντας στα ΜΜΕ ο δικηγόρος του ενός εκ των δύο γιατρών, Θωμάς Λεχωβίτης ανέφερε πως όπως και πρωτόδικα θα υποστηριχθεί πως ο ένας γιατρός δεν έχει καμία ευθύνη για τον θάνατο της κοπέλας και πως ο δεύτερος δεν ήταν καν παρών στο νοσοκομείο την συγκεκριμένη ημέρα.

Οι καταδίκες

Για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί συνολικά οι τέσσερις γιατροί που ενεπλάκησαν με το περιστατικό (ειδικευόμενοι τότε) και οι δύο νεαροί που συνόδευαν την Στέλλα το μοιραίο βράδυ και την μετέφεραν στα επείγοντα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Το 2015 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων επέβαλε ποινή φυλάκισης επτά ετών με αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε χρόνια, στον 27χρονο νεαρό, για τον βιασμό της Στέλλας Ακουμιανάκη, κατά συναυτουργία με τον άλλο, ανήλικο τότε, νεαρό φίλο της κοπέλας. Στον 27χρονο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό ενώ αθωώθηκε για το αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης. Παράλληλα, ένοχοι κρίθηκαν και οι δύο ειδικευόμενοι γιατροί στους οποίους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότεροι έντιμου βίου. Τους επεβλήθη ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στα Χανιά και έλαβε αναβολή.

Ο νεαρός (τότε 16χρονος) δικάστηκε αργότερα από το Δικαστήριο Ανηλίκων Ρεθύμνου και κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις του βιασμού και της έκθεσης ανήλικου σε κίνδυνο. Εκτίει την ποινή του παρέχοντας κοινωνική εργασία.

Ένοχοι λίγους μήνες αργότερα κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου δύο ακόμα γιατροί που υπηρετούσαν ως ειδικευόμενοι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου τη νύχτα που μεταφέρθηκε εκεί η 16χρονη Στέλλα Ακουμιανάκη.

Οι δύο ειδικευόμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη, παρ’ ότι με το αρχικό βούλευμα δεν παραπέμπονταν, μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων, οι δικαστές του οποίου θεώρησαν ότι πρέπει να ελεγχθούν οι ευθύνες και των δύο συγκεκριμένων ανθρώπων για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη.

Και εναντίον αυτής της απόφασης έχει ασκηθεί έφεση.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα