Χανιά | Θα ξαναγίνει «Δημοκρατίας» η οδός «Ανδρέα Παπανδρέου»;

Την επανόρθωση του ονόματος «Λεωφόρος Δημοκρατίας» στον γνωστό δρόμο των Χανίων που συνδέει την Πλατεία Δικαστηρίων με την Δημοτική Αγορά εξετάζει η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Δήμαρχος, Τάσος Βάβμουκας, μιλώντας το πρωί στον SUPER FM 89,6.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, παραδέχτηκε πως υπάρχει αυτή η σκέψη στην Δημοτική Αρχή και προσέθεσε: «Μπορούμε να δώσουμε το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου σε κάποιον άλλον δρόμο. Δεν έπρεπε την οδό Δημοκρατίας να την ονομάσουμε με οποιουδήποτε

πολιτικού όνομα. Ούτε με του Παπανδρεόυ, ούτε με του Βενιζέλου. Είναι η οδός Δημοκρατίας». Τέλος, συμπλήρωσε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα, σίγουρα δεν αποτελεί προτεραιότητα όμως είναι στις σκέψεις της δημοτικής Αρχής.

Για την ιστορία

Ο ιστορικός δρόμος του κέντρου των Χανίων, μετονομάστηκε σε «Οδός Δημοκρατίας» από «Οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου Β'» το 1938, από Χανιώτες δημοκράτες, μέλη του αντιδικτατορικού κινήματος που ξήλωσαν και αντικατέστησαν τις υπάρχουσες τότε ταμπέλες.

Λίγο μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου το 1996 επί δημαρχίας Γιώργου Τζανακάκη στα Χανιά, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση να μετονομαστεί ο δρόμος, στη μνήμη του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα