Χανιά | Τέταρτος δολωματικός ψεκασμός στο πρόγραμμα δακοκτονίας

Συνεχίζεται το πρόγραμμα δακοκτονίας με την εκτέλεση του τέταρτου δολωματικού ψεκασμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Χανίων ο χρόνος ολοκλήρωσης του προγράμματος για το τρέχον έτος θα εξαρτηθεί από το ύψος των δακοπληθυσμών και τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν ενώ θα δημοσιευτεί και σχετικό δελτίο τύπου όπως και κατά τα προηγούμενα έτη. Καθώς όμως σε κάποιες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας, έχει ξεκινήσει η ελαιοσυγκομιδή παρακαλούνται οι παραγωγοί να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους για την εφαρμογή του προγράμματος γεωπόνους,

προκειμένου να ενημερωθούν για τον χρόνο αναμονής από την τελευταία επέμβαση μέχρι την συγκομιδή. Επισημαίνεται ότι στα συνεργεία ψεκασμού δόθηκαν ανακοινώσεις προκειμένου να αναρτηθούν σε κεντρικά σημεία των ψεκαζομένων περιοχών, όπου αναγράφονταν πληροφορίες σχετικά με το χρησιμοποιούμενο σκεύασμα και τον δυνητικό χρόνο συγκομιδής, στις οποίες μπορούν να ανατρέχουν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί.

Καλούνται οι παραγωγοί να τηρήσουν αυστηρά τις ως άνω ημερομηνίες καθώς επίσης και σε περίπτωση που πραγματοποιήσουν συμπληρωματικές επεμβάσεις, σε συνθήκες παρατεταμένης καλοκαιρίας και σε ελαιώνες που θα συγκομισθούν όψιμα, να τηρούν τα αναγραφόμενα στην ετικέτα και να προειδοποιούν τους παραγωγούς των όμορων αγροτεμαχίων, προκειμένου να αποφευχθούν τα υπολείμματα στο ελαιόλαδο. Σε κάθε περίπτωση συνιστάται να αποφεύγονται οι άσκοποι ψεκασμοί.

Τηλ. επικοινωνίας: 2821346541-43-23-70, 2822022005.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα