Χανιά | «Τέρμα το delivery στα σχολεία» | Θα κλείνει η καγκελόπορτα όπως πρέπει, λένε οι κυλικειάρχες | Photo

Κατηγορηματικός ως προς το ζήτημα του delivery στις σχολικές μονάδες και του κλεισίματος της πόρτας των σχολείων όπως προβλέπεται, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας κυλικείων και πρόεδρος του συλλόγου μισθωτών κυλικείων δημοσίων σχολείων Νομών Χανίων και Ρεθύμνου.

Ο πρόεδρος των Συλλόγου μισθωτών κυλικείων δημοσίων σχολείων
Νομών Χανίων-Ρεθύμνου

Στο περιθώριο της καθιερωμένης γενικής συνέλευσης ιδιοκτητών κυλικείων που έγινε στο Επιμελητήριο, ο κος Παυλάκης τόνισε ότι το ζήτημα του κλεισίματος της πόρτας θα ξεκαθαριστεί και πρέπει να τηρηθεί η ισχύουσα νομοθεσία που προβλέπει να κλείνει η πόρτα στις 8:15 και να ανοίγει και πάλι στις 13:15, με τη λήξη του ωραρίου.

Αυτό που παρατηρήθηκε, είναι να δημιουργούνται προστριβές μεταξύ ιδιοκτητών κυλικείων και διευθύνσεων σχολείων για το ζήτημα των delivery, που αρκετοί εκπαιδευτικοί δεν τηρούσαν τον κανονισμό και έκαναν παραγγελίες από καταστήματα εκτός σχολείου.

Αυτό που εγγυήθηκε ο κ. Παυλάκης είναι ότι δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση, κανένα σχολείο να ανοίγει την πόρτα εν μέσω σχολικού ωραρίου, αφού και οι επαγγελματίες του χώρου είναι απόλυτα τυπικοί σε όλους τους τυπικούς ελέγχους των υπηρεσιών στα κυλικεία.

Επιπλέον, διευκρινίστηκε η υποχρέωση ή μη της κατοχής Pos από τα σχολικά κυλικεία, αφού ελέγξουν τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας(Κ.Α.Δ.), που έχει δηλωθεί στην εφορία κατά την έναρξη της επιχείρησης.

Παράλληλα, στη συνέλευση συζητήθηκαν τα τρέχοντα νομικά θέματα που αφορούν τον κλάδο, σημαντικές πληροφορίες και διάφορα άλλα ζητήματα ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα