Χανιά | «Ταξίδι” στις τοπικές γεύσεις και τα αρώματα για τους Ευρωπαίους σομελιέ | Photos

Ευκαιρία να δοκιμάσουν τα τοπικά κρητικά κρασιά θα έχουν την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στο ΚΑΜ οι Ευρωπαίοι Σομελιέ που βρίσκονται στα Χανιά στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης τους που πραγματοποιείται με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης.Στο μεταξύ οι Σομελιέ μέλη του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου (ASE) το απόγευμα της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Επιμελητήριο είχαν την ευκαιρία, να δοκιμάσουν

βραβευμένα κοκτέιλ που ετοίμασε γι’ αυτούς η ομάδα του bar / restaurant “Boheme” να γνωρίσουν τα τοπικά κρασιά και ν’ απολαύσουν γκουρμέ κρητικές λιχουδιές.
Ένα welcome drink για αρχή, με βάση τον 1ο Κρητικό αφρώδη οίνο, το Zazazu.Αρώματα θυμαριού, πικραμύγδαλο, πλούσιες γεύσεις εσπεριδοειδών και απαλές επιγεύσεις φρούτων από το ιδανικό για απεριτίφ με απαλές φυσαλίδες, δροσερή οξύτητα και αισθητή γλυκύτητα, αφρώδη οίνο. Ένα ανοιξιάτικο ταξίδι στην Κρητική γη!
Στην συνέχεια οι εκλεκτοί καλεσμένοι είχαν την χαρά να δοκιμάσουν κάτι παγκοσμίως μοναδικό! Την ανάμειξη ελαιολάδου και αλκοόλ σε Cocktail! Promised Land!

Κουβανέζικο ρούμι Havana Club 7 anos αρωματισμένο με το υπέροχο premium ελαιόλαδο Pamako, μονοποικιλιακό , γκρέιπφρουτ, σπιτικό σιρόπι κανέλας και φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού.
Εντυπωσιασμένοι οι Ευρωπαίοι Σομελιέ με παγκόσμιο ειδικό βάρος στην γευσιγνωσία, μυήθηκαν στην τελετουργία της εξέλιξης και του μετασχηματισμού των Κρητικών προϊόντων σε εμπειρία απόλαυσης.
Με μια λέξη, όπως πολλές φορές ακούστηκε από τα χείλη τους: Magnifique!
Κατά την διάρκεια της βραδιάς ο πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Δυτ. Κρήτης κ. Νίκος Καραβιτάκης έκανε μια παρουσίαση του Δικτύου και των τοπικών ποικιλιών κρασιών, ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης έκανε σύντομο χαιρετισμό καλωσορίσματος.
Από νωρίς σήμερα το πρωί οι Ευρωπαίοι Σομελιέ επισκέπτονται οινοποιεία των Χανίων ενώ μεταξύ των Σομελιέ ο γνωστός από τη συνεργασία του με το ΕΒΕΧ πρόεδρος του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ Αριστοτέλης Καρβέλλας.
Να σημειωθεί ότι η ASE είναι η μόνη ένωση Σομελιέ η οποία έχει θέση στην ειδική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ποιότητα του Οίνου, των Αλκοολούχων και του Φαγητού.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της παραμονής των ASE περιλαμβάνει:

• ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Γενική συνέλευση στο ξενοδοχείο ΚΡΗΤΗ 10π.μ.
Οινογευσία και τοπική γαστρονομία (ΚΑΜ) 12 το μεσημέρι
Επίσκεψη σε τυροκομεία και αποστακτήρια
ΠΕΜΠΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Επίσκεψη, σε Οινοποιία και στο Θέρισσο
• ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Αναχώρηση από τα Χανιά

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα