Χανιά | Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έδωσε ο Ιαβέρης για τα τροχαία | 49 νεκροί από τις αρχές του 2017 στο νησί

Τα τροχαία στην Κρήτη, είναι καθημερινό φαινόμενο παρά το γεγονός ότι το νησί μετρά ήδη 49 νεκρούς, από τις αρχές του 2017 μέχρι σήμερα, εκ των οποίων 46 άντρες και 3 γυναίκες ηλικίας 15-30.

Όπως είπε και ο Ιαβέρης σε εκδήλωση χθες για τα τροχαία, στη μνήμη της Στέλλας και του Γιάννη, «οι παππούδες θάβουν τα παιδιά τους και η Ελλάδα

είναι πλέον μία χώρα γέρων, καθώς οι νέοι είτε σκοτώνονται στους δρόμους είτε φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά. Μία χώρα που είναι σε γενοκτονία, γιατί οι άνθρωποι αλληλοεξοντώνονται στους δρόμους, πώς μπορεί να είναι χαρούμενη; Μεγάλη ευθύνη για αυτή την κατάσταση, έχουν οι πολίτες που ψηφίζουν, και επιλέγουν ένα σύστημα το οποίο συντηρείται χρόνια τώρα και το μόνο που κάνει είναι να σε στείλει στον αγύριστο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι επιλέγουν ανθρώπους στην πολιτική, με βάση το συμφέρον τους, για να βολευτούν, όχι με κοινωνικά κριτήρια».

Ο Ιαβέρης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έδειχνε βίντεο από τροχαία, από νεκρούς, από νοσοκομεία και γιατρούς που πασχίζουν να σώσουν ανθρώπινες ζωές αλλά και την διαδικασία αποκατάστασης των ανθρώπων που επιβιώνουν από τα τροχαία αλλά μένουν ανάπηροι.

Θέμα παιδείας, θέμα απροσεξίας, ιδιοτέλειας, αδιαφορίας, κακό οδικό δίκτυο; Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Κρήτη πρέπει να σταματήσει να θρηνεί τα παιδιά της και οι άνθρωποι να βάλουν μυαλό και να μάθουν να σέβονται τους συνανθρώπους τους.

Δείτε εδώ την ομιλία για τη Στέλλα και το Γιάννη.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα