Χανιά | Σε γενική συνέλευση για τις κλαδικές συμβάσεις καλεί το Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Χανίων προσκαλεί σε γενική συνέλευση την Τετάρτη 18/10 και ώρα 19.00 στην πίσω αίθουσα του εργατικού κέντρου Χανίων με θέμα: Τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και τις εξελίξεις στον κλάδο μας

Δείτε την ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ακόμα μια φορά προσπαθεί μέσα από φιέστες εξαπάτησης να δώσει φρούδες ελπίδες στο λαό περί ανάπτυξης, συνεχίζοντας την τακτική αποπροσανατολισμού των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και το τρίτο πανελλαδικά περιφερειακό συνέδριο στις 20- 21 Σεπτέμβρη στο Ηράκλειο, με την παρουσία του πρωθυπουργού, με θέμα: «Ανάπτυξη της Περιφέρειας Κρήτης».

H μέχρι τώρα πείρα μας απο τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλα και απο την σημερινή, φανερώνει το παραμύθι για τη δίκαιη ανάπτυξη, ξέρουμε καλά για ποιον θα είναι η ανάπτυξη που μιλάνε και τα νέα βαρη που θα φέρει στις λαϊκες οικογένειες, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους … Τα «καλύτερα» που υπόσχεται η κυβέρνηση και που ήδη τα βιώνουμε στους χώρους εργασίας μας περιλαμβάνουν νέες μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς, απλήρωτες υπερωρίες, voucher νεοπροσλαμβανόμενων, part time, ομαδικές απολύσεις, δουλειά την Κυριακή, επέκταση κατά δύο ώρες του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, περιστολή συνδικαλιστικών ελευθεριών και lock out (ανταπεργία εργοδοτών), και την απαγόρευση πρακτικά της απεργίας και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.

Από την άλλη η κυβέρνηση υλοποιεί κατα γράμμα το πρόγραμμα της ΕΕ για τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου, δίνοντας νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους μεγαλοεργοδότες, μη διστάζοντας μάλιστα να προχωρούν απο κοινού με τη ΝΔ στην άλωση των σωματείων, επιχειρώντας να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος παρέμβασης και ελέγχου της εργοδοσίας στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Τρανταχτό και πρόσφατο παράδειγμα, οι εξελίξεις στις εκλογές του δήθεν εργατικού σωματείου με την επωνυμία «Ενωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και super market Αθηνών». Ενός καθαρά μηχανισμού της εργοδοσίας που απο κοινού, διευθυντικά στελέχη, εργοδοτικοί συνδικαλιστές με πρωτοπόρες τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ «εργάζονται» ώστε να προωθηθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στους εργαζόμενους. Τις αρχαιρεσίες δεν τις διεξάγουν και τις οργανώνουν οι εργαζόμενοι, τις διεξάγει ίδια η εργοδοσία χωρίς να κρατά τα προσχήματα. Η ίδια η εργοδοσία είναι υποψήφιοι, οι ίδιοι εκλέγονται. Είναι οι ίδιοι που τρομοκρατούν, εκβιάζουν καθημερινά τους εργαζόμενους με απαράδεκτες μεθόδους για να νομιμοποιήσουν αυτή την άθλια διαδικασία. Η μεγαλοεργοδοσία των super market θέλει όχι μόνο να παρέμβει αλλά να ελέγξει πλήρως το συνδικαλιστικό κίνημα στον κλάδο.

Μέσα στα καταστήματα των super market τα διευθυντικά στελέχη πιέζουν κ εκβιάζουν με κάθε τρόπο για συμμετοχή απειλώντας με κυρώσεις. Κεντρικά διευθυντικά στελέχη πλαισιώνουν όχι μόνο απλά το ψηφοδέλτιο, αλλά έρχονται, γράφονται και ψηφίζουν δίπλα στους εργαζόμενους. Πρόκειται για σωματείο-σφραγίδα χωρίς δράση, χωρίς ανακοινώσεις, με άγνωστη έδρα, χωρίς τηλέφωνα και ιστοσελίδα, χωρίς μαζικές διαδικασίες ποτέ και πουθενά. Και όμως σε αυτό το σωματείο-μηχανισμό στις προηγούμενες «ψήφισαν» πάνω από 5.000 εργαζόμενοι μέσω του μηχανισμού της εργοδοσίας. Μέσα από αυτές τις αρχαιρεσίες συνάδελφοι διαμορφώνονται οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα, στα δευτεροβάθμια όργανα, ακόμα και μέσα στη ΓΣΕΕ.

Η πείρα μας λοιπόν είναι το μέσο συνειδητοποίησής μας και το όπλο μας για να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση είναι η συσπείρωση και ενδυνάμωση των ταξικών κλαδικών μας σωματείων, οι ταξικοί αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας, για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων, για να μην περάσουν οι νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων που προστίθενται στα προηγούμενα βάρβαρα μέτρα, για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε σε εισόδημα και δικαιώματα.»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα