Χανιά | Σε εξέλιξη η εκδίκαση της υπεξαίρεσης χρημάτων στο δήμο Γαύδου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η δίκη για την υπεξαίρεση χρημάτων από το ταμείο της Γαύδου με κατηγορούμενους τον ταμία του δήμου Στέφανο Μπικογιαννάκη και τον τότε δήμαρχο Γαύδου, Στράτο Λαμπάκη.

Οι πραγματογνώμονες που εξέτασαν τις αποδείξεις που είχε προσκομίσει ο κ. Μπικογιαννάκης, κλήθηκαν να καταθέσουν στο δικαστήριο και τόνισαν ότι οι υπογραφές ανήκουν όντως στον κ. Λαμπάκη, ωστόσο υπάρχουν στοιχεία για διπλοχαράξεις και προσπάθεια αλλοίωσης των υπογραφών.

Από

την πλευρά τους οι μάρτυρες, ανέφεραν ότι ο κ. Μπικογιαννάκης μετέφερε χρήματα από τον λογαριασμού κοινότητας Γαύδου σε δικό του λογαριασμό μέσω e-banking.

O συνήγορος υπεράσπισης του κ. Μπικογιαννάκη, τόνισε ότι ο κ. Λαμπάκης, είχε ζητήσει από τον κ. Μπικογιαννάκη να τον βοηθήσει καθώς είχε σοβαρό πρόβλημα και παράλληλα τον καλούσε να αναλάβει την ευθύνη μέχρι να διορθωθεί η ζημιά, λέγοντας του ότι δεν υπήρχε λόγος να ανησυχεί γιατί θα είχε τη στήριξη του.

Υπενθυμίζεται ότι ο ταμίας και ο πρώην δήμαρχος κατηγορούνται καθώς υπεξαιρέθηκαν 530 χιλιάδες ευρώ (πάνω από 700 χιλιάδες με τις προσαυξήσεις) από τα ταμεία του Δήμου Γαύδου και η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2011.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα