Χανιά | Προχωρούν οι μελέτες για την Δημοτική Αγορά και τη Χάληδων

Οι διεργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Αγορά, και αναμονή της ενεργειακής μελέτης προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, είναι οι λόγοι που φαίνεται ότι κρατούν πίσω το έργο της επισκευής της Δημοτικής Αγοράς.

«Περιμένουμε να έρθουν μελετητές ώστε να βρεθεί μία λύση και να μην χρειαστεί η Αγορά να μείνει κλειστή για τόσο καιρό. Η μελέτη που υφίσταται είναι του 1996 και πρέπει να έρθουν μελετητές ώστε να

καταλήξουμε σε μία καλύτερη λύση», τόνισε μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Ξανθουδάκης.

Παράλληλα, στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, θίχτηκε και το θέμα του νέου Βρεφονηπιακού σταθμού στα Νεροκούρου, ο οποίος αναμένεται να κατασκευαστεί μέσα στο 2018, με προϋπολογισμό, 1.613.000 ευρώ, και οποίος θα μπορεί να φιλοξενεί 50 παιδιά.

Σχετικά με την Χάληδων, ο κ. Ξανθουδάκης, ανέφερε ότι «υπάρχει μία ώριμη μελέτη για τη Χάληδων, έχει πάρει όλες τις απαραίτητες μετρήσεις για την οδό, σχεδιάζαμε να την εντάξουμε σε ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ωστόσο λόγω του ότι μας ζήτησαν να πιάσουμε κάποιους βιολιματικούς στόχους, δεν τα καταφέραμε. Δεδομένου ότι η μελέτη είναι εγκεκριμένη από το ΚΑΣ, με συγκεκριμένα υλικά που δεν είναι βιοκλιματικά και δεν είναι συμβατά και με το πνεύμα του Ευρωπαϊκού προγράμματος, αποφασίσαμε να την κάνουμε με ίδιους πόρους. Πρόκειται να την δημοπρατήσουμε μέχρι το τέλος του 2017, ο προϋπολογισμός της είναι 1.450.000 ευρώ, περιλαμβάνει και την πλατεία της Μητροπόλεως, και ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο τέλος της τουριστικής σεζόν του 2018 ώστε το καλοκαίρι του 2019 να είναι έτοιμη».

Μία ώριμη μελέτη για τη Χάληδων, έχει πάρει όλες τις απαραίτητες μετρήσεις για την οδό, σχεδιάζαμε να την εντάξουμε σε ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ωστόσο λόγω του ότι μας ζήτησαν να πιάσουμε κάποιους βιολιματικούς στόχους, δεδομένου ότι η μελέτη είναι εγκεκριμένη από το ΚΑΣ, με συγκεκριμένα υλικά που δεν είναι βιοκλιματικά και δεν είναι συμβατά και με το πνεύμα του Ευρωπαϊκού προγράμματος, αποφασίσαμε να την κάνουμε με ίδιους πόρους, θα τη δημοπρατήσουμε μέχρι το τέλος του 2017, ο προϋπολογισμός της είναι 1.450.000 ευρώ, περιλαμβάνει και την πλατεία της Μητροπόλεως, και ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο τέλος της τουριστικής σεζόν του 2018 ώστε το καλοκαίρι του 2019 να είναι έτοιμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την συνεδρίαση παρακολούθησε εκτός από τους κατοίκους και επαγγελματίες των Χανίων, και ο Γιάννης Σαρρής επικεφαλής της παράταξης η Πρωτοβουλία Πολιτών, ο οποίος σχολίασε αρνητικά την απουσία αρκετών Αντιδημάρχων, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι παρόντες, καθώς υπήρχαν θέματα στο σχέδιο τεχνικού πρόγραμμα, για τα οποία έπρεπε να συζητήσουν. Πάντως, ο κύριος Σαρρής, δήλωσε ευχαριστημένος με την συμμετοχή του κόσμου στην συζήτηση αλλά τόνισε ότι η έκβαση δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς οι Αντιδήμαρχοι, παρουσίασαν μία διαφορετική εικόνα της πόλης από αυτή που ισχύει. «Δεν είναι όλα καλά, και δεν είναι όλα θετικά, δεν ήθελα να παρέμβω στην συζήτηση γιατί δεν ήθελα να στεναχωρήσω τους πολίτες», πρόσθεσε ο κ. Σαρρής.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα