Χανιά | Ποδηλατόδρομος… για λίγο η Χατζημιχάλη Γιάνναρη | Πότε και που θα γίνει ο μόνιμος | Photos

Τα γνωστά πλέον στα Χανιά «κολωνάκια» τοποθετήθηκαν και στην οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο έναν πρόχειρο ποδηλατόδρομο, στο πλαίσιο και των δράσεων για την Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Χανίων.

Ωστόσο το μέτρο είναι προσωρινό και πειραματικό, αποτυπώνει μια προσομοίωση για το πως θα ήταν αν υπήρχε ποδηλατόδρομος στο σημείο και στο επόμενο διάστημα τα κολωνάκια αναμένεται να μετακινηθούν κατά μισό μέτρο προς το πεζοδρόμιο, όπως σε όλες τις άλλες οδούς που έχουν τοποθετηθεί.

Σε

δηλώσεις που έκανε πάνω στο ποδήλατό του στον ποδηλατόδρομο, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ξεκαθάρισε το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για ευρύτατη ανάπλαση και μεγάλωμα των πεζοδρομίων καθώς και χάραξη ποδηλατόδρομου από το Άλσος των Αγίων Αποστόλων μέχρι και την Χαλέπα, με μελέτη για την οποία έχει ήδη χρηματοδοτηθεί ο Δήμος.

Στην Τζανακάκη ο πρώτος στα Χανιά

«Μέσα στο 2018 είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε την κατασκευή ποδηλατόδρομου σε συνάρτηση με τις αναπλάσεις και διευρύνσεις πεζοδρομίων, με πρώτο δρόμο που θα αποκτήσει ποδηλατόδρομο να είναι η οδός Τζανακάκη» αποκάλυψε σε ερώτηση δημοσιογράφου του zarpanews.gr ο Δήμαρχος Χανίων.

Με αφορμή και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της συλλογικότητας «Ποδηλάτρεις» αλλά και τους διαρκείς στόχους που θέτουν, για το επιμέρους μέτρο στην Χατζημιχάλη Γιάνναρη προτείνουν «να διατηρηθεί ως έχει για ένα διάστημα και να μπει σήμανση ποδηλατόδρομου, για να δούμε πως λειτουργεί». Πάντως αν και προσωρινό το μέτρο του ποδηλατόδρομου, κάποιοι «μηχανόβιοι» δεν φρόντισαν να το σεβαστούν, παρκάροντας τα μηχανάκια τους κατά μήκος του δρόμου και ενδιάμεσα από τα κολωνάκια.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα