Χανιά | Παράταξη Σαρρή: «Μνημειώδης υποκρισία της Δημοτικής Αρχής για τα κτίρια στον λόφο Καστέλι

Υποκρισία στο ζήτημα των κτιρίων στον λόφο Καστέλι καταλογίζει η παράταξη Σαρρή τόσο στην Δημοτική Αρχή όσο και στις παρατάξεις Σκουλάκη και Παπαδογιάννη, μετά την χθεσινή συζήτηση για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Σε ανακοίνωσή της, η «Πρωτοβουλία Πολιτών» επισημαίνει τα εξής:

«Η συζήτηση για τα ιστορικά κτίρια-μνημεία που βρίσκονται στο λόφο Καστέλι στην παλιά πόλη των Χανίων και για την απόφαση της πρυτανείας του Πολυτεχνείου να τα εκμισθώσει σε ιδιώτη και να μετατραπούν σε πολυτελές ξενοδοχείο ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο με μεγάλη καθυστέρηση,

την περασμένη Δευτέρα 26 Ιούνη. Μάλιστα μετά την παρουσία πλήθους φοιτητών που ζήτησαν να πάρουμε θέση ως δημοτικό συμβούλιο για την απόφαση της Πρυτανείας. Ωστόσο, θέση δεν πήραμε γιατί η δημοτική αρχή ακολούθησε τη συνηθισμένη της τακτική: πολλά λόγια και στο διά ταύτα τίποτα.

Εν περιλήψη -το βίντεο της συνεδρίασης είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο στη διάθεση όλων των δημοτών-, οι παρατάξεις της μείζονος μειοψηφίας με παροιμιώδη υποκρισία αναλώθηκαν σε γενικές αναφορές περί ευρύτερης μελέτης της περιοχής (παράταξη Σκουλάκη) και περί διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (παράταξη Παπαδογιάννη).

Ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην ιστορικότητα των κτιρίων και στην ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικές δράσεις. Κοινό όμως χαρακτηριστικό και των τριών τοποθετήσεων ήταν η έμφαση στο δικαίωμα της αυτονομίας και του αυτοδιοίκητου του Πολυτεχνείου. Δηλαδή όταν εκφράζεις γνώμη σε μια απόφαση της πρυτανείας που αφορά το μέλλον της ακρόπολης των Χανίων αποτελεί παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ιδρύματος;

Ζητήσαμε να γραφεί ένα ψήφισμα που να το συντάξει η αντιδήμαρχος πολιτισμού και φιλόλογος κ. Περράκη και μετά, όπως προβλέπει η συνήθης διαδικασία, να συζητηθεί με εκπροσώπους των παρατάξεων. Οι παρατάξεις Σκουλάκη και Παπαδογιάννη αρνήθηκαν να συμμετέχουν στη διαδικασία, δηλαδή αρνήθηκαν ουσιαστικά να πάρουν θέση.

Ο δήμαρχος, σε μια συνηθισμένη οβιδιακή μεταμόρφωσή του, αρνήθηκε να γράψει το κείμενο η αντιδήμαρχός του και αντιπρότεινε ένα δικό του ψήφισμα, το οποίο τα ανακάτεψε όλα και στην ουσία δεν έπαιρνε καμιά θέση. Ή μάλλον για να είμαστε πιο ακριβείς, μας ζήταγε να ψηφίσουμε τη μετατροπή των ιστορικών κτιρίων σε ένα μνημειακό πολυτελές ξενοδοχείο!

Η πρόταση του πήρε 7 ψήφους, ενώ η ενιαία πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Πρωτοβουλίας Πολιτών, που ξεκάθαρα διαφωνούσε με την απόφαση της πρυτανείας, πήρε 6, με αποτέλεσμα να μη βγει ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο. Τα συμπεράσματα δικά σας».

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα