Χανιά | «Ο τουρισμός εφαλτήριο για βιώσιμη ανάπτυξη»

Με άρθρο – παρέμβαση για τον τουρισμό, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης παρουσιάζει τις προτάσεις του για μια συνολική στρατηγική στον τομέα:

«Ο τουρισμός είναι εφαλτήριο ανάπτυξης για κάθε οικονομία. Απαιτεί όμως μέριμνα για το περιβάλλον και συνολική στρατηγική για την αειφορία του. Αυτό άλλωστε είναι και το κεντρικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού»

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων

Ν. Χανίων αφορμή τον φετνιό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 27/9/2017 και συμπληρώνει: «Η φετινή πορεία όπως και η αντίστοιχη των τελευταίων χρόνων τόσο για την περιοχή των Χανίων όσο και για τη χώρα συνολικά μας γεμίζει ελπίδα. Ωστόσο η θετική συγκυρία δεν μπορεί να οδηγήσει σε εφησυχασμό κι αδράνεια. Τα προβλήματα, όσο κι αν καλύπτονται από το φως του ελληνικού καλοκαιριού, δεν μπορεί να κρυφτούν σε βάθος χρόνου. Απαιτείται εγρήγορση, δράση μέσα από ενισχυμένες συνεργασίες τόσο των θεσμικών παραγόντων, όσο και των ιδιωτών. Ουσιαστικά το αίτημα για αειφόρο ανάπτυξη και στην οικονομία του τουρισμού οδηγεί σε άμεσες αποφάσεις για την διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου που θα δίνει έμφαση στην αναβάθμιση υποδομών, στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου αδειοδοτήσεων κι ελέγχου της γκρίζας οικονομίας, στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην καλλιέργεια σωστής επιχειρηματικής και τουριστικής κουλτούρας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Μόνο έτσι ο κλάδος θα φέρει την επιδιωκόμενη διάχυση του πλούτου σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινωνικό φάσμα.

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Ν. Χανίων είναι σταθερά προσανατολισμένος στην υπηρέτηση του αυτού του οράματος για μια τουριστική οικονομία με το δυνατό μεγαλύτερο αποτύπωμα κι έτοιμος να συμβάλλει στο μέτρο των δυνάμεών του για την διασφάλιση όρων βιώσιμης ανάπτυξης στον κλάδο.»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα