Χανιά | Νομικά εναντίον της Airbnb, θα κινηθούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων | Photos

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερμής, κατά την πραγματοποίηση των εκλογών του Σωματείου.

«Το ζήτημα της Airbnb είναι πολύ μεγάλο θέμα. Είναι άδικο εμείς να πληρώνουμε κανονικά φόρους και να τηρούμε τις προδιαγραφές για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και από την άλλη ο καθένας να μπορεί να μισθώνει το ακίνητό του αυθαίρετα χωρίς καμιά μέριμνα. Αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός» κατήγγειλε στο zarpanews.gr ο εκ νέου υποψήφιος και απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου ιδιοκτητών τουριστικών

καταλυμάτων Χανίων και Πλατανιά «ΕΡΜΗΣ», Κωνσταντίνος Πρώιμος.

Ο κ. Πρώιμος τόνισε ότι ο Σύλλογος είναι διατεθειμένος να κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας, και όχι μόνο στα ελληνικά δικαστήρια αλλά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε συνεργασία με την ομοσπονδία των τουριστικών καταλυμάτων Ελλάδος αλλά και με άλλους φορείς, για να μπει μια τάξη. Για την χειμερινή αποχώρηση της Ryanair από την πόλη αλλά και την διαχείριση της Fraport στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης», η θέση του συλλόγου είναι υπέρ των χαμηλών τελών του αεροδρομίου σε αεροπορικές εταιρείες όπως η Ryanair, «είναι λάθος να επιβάλλει η Fraport υψηλές χρεώσεις, όταν δεν υπάρχουν άλλες εταιρείες. Θα πρέπει να δίνονται κίνητρα σε πολλές εταιρείες να πετάνε στα Χανιά το χειμώνα, εφόσον επιδιώκουμε την επέκταση της τουριστικής σεζόν».

Οι εκλογές του Συλλόγου ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων Χανίων και Πλατανιά «ΕΡΜΗΣ», έλαβαν χώρα στους χώρους του ΕΒΕΧ από τις 12 έως τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση που διενεργήθηκε νωρίτερα.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα