Χανιά | Μια Βραζιλιάνα στο λιομάζωμα! | Photos

Η 22χρονη Clara Katz Andrade φοιτήτρια γλωσσολογίας από την Μπραζίλια (πρωτεύουσα) της Βραζιλίας βρίσκεται εδώ και 5 ημέρες στην Κίσαμο Χανίων και θα μείνει άλλες δύο εβδομάδες συμμετέχοντας στην ελαιοσυγκομιδή.

Η νεαρή φοιτήτρια, χαμογελαστή και με καλή διάθεση θέλει με αυτόν τον τρόπο να μάθει για τις ελιές, το ελαιόλαδο, την παραγωγή τους και να γνωρίσει μια άλλη πτυχή του Ελληνικού πολιτισμού. Παρά του ότι δεν είναι τόσο… γρήγορη, έχει ξεκινήσει να δουλεύει τo ελαιοραβδιστικό, χρησιμοποιεί τη τσουγκράνα για να ξεχωρίσει ελιές και φύλλα και κάνει ότι ακριβώς πρέπει!

«Στην Ελλάδα ήλθα πριν από δύο χρόνια προκειμένου να μάθω περισσότερο για τη γλώσσα, τον πολιτισμό, έτσι βρέθηκαν στην Αθήνα και στην Κρήτη. Βρήκα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και σκέφθηκα ότι κάποια στιγμή θα ήθελα να επιστρέψω ώστε να μαζέψω εμπειρίες» δηλώνει στα “Χανιώτικα Νέα” η φοιτήτρια.

Η ίδια έχει κάνει αγροτικές εργασίες και στο παρελθόν. «Βρέθηκα και στο Ισραήλ όπου εργάστηκα σε μια φάρμα που παρήγαγε τομάτες. Και αυτή ήταν μια πού ωραία εμπειρία. Πάντα όμως ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα και έτσι βρήκα μια αγγελία στο διαδίκτυο που ζητούσε εθελοντές για να εργαστούν στο μάζεμα ελιών. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και ήλθαν στην Κρήτη» λέει χαμογελώντας η Clara.

Πώς όμως είδαν οι φίλοι και οι συγγενείς της, την απόφαση αυτή ; «Το βρίσκουν λίγο τρελό αλλά με έχουν συνηθίσει να κάνω ασυνήθιστα πράγματα. Γενικά πέρα από τη δουλειά με μαγεύει και το τοπίο. Οι ελαιώνες, στα νότια τα βουνά, στα βόρεια η θάλασσα είναι ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον που μου αρέσει πάρα πολύ. Είναι βέβαια σκληρή δουλειά η ελαιοσυλλογή και εγώ είμαι λίγο αργή (γέλια) αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι που μπορώ να το κάνω. Μου αρέσει να δουλεύω στη φύση» απαντάει η συνομιλήτρια μας.

Η νεαρή κοπέλα βοηθάει τον Στέλιο Αντωνογιαννάκη, στον ελαιώνα του λίγο έξω από το Καστέλι Κισάμου. «Δεν έχω κανένα παράπονο από την Carla, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγινε χρήσιμη. Ρωτάει συνέχεια, θέλει να μάθει πράγματα για το ελαιόλαδο και την παραγωγή του» δηλώνει ο Στέλιος.

Την Carla την βρήκε μέσω ανάρτησης στο διαδίκτυο. «Ζητάω κατά καιρούς εθελοντές να συμμετέχουν σε δράσεις για το μάζεμα ελιών, τον τρύγο ή άλλες αγροτικές εργασίες, με δωρεά διαμονή και φαγητό. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από νέους φοιτητές κυρίως που θέλουν να αποκομίσουν διάφορες εμπειρίες» καταλήγει.

haniotika-nea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα