Χανιά | Μετά από 30 χρόνια το Δεύτερο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποκορωνιωτών

Μετά από 30 ολόκληρα χρόνια θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά το Δεύτερο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποκορωνιωτών.

Όπως ειπώθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου από τους διοργανωτές, πρόκειται για ένα συνέδριο σταθμό που στοχεύει στο «να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου και τον οδηγήσει δρόμους προόδου και ευημερίας.

Πρόσκληση για συμμετοχή των Αποκορωνιωτών στο συνέδριο, αλλά και χαιρετισμούς απεύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου

Δαμασκηνός, ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο κ. Αντώνης Σκαμνάκης εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, ο κ. Γιάννης Τερεζάκης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αποκορωνιωτών Αττικής, ο κ. Μιχάλης Ανδριανάκης μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος “Αγία Σοφία” και του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου από τις 31 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου και θα ξεκινήσουν με την αποκάλυψη του ανδριάντα του μακαριστού μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη

Όπως είπε ο κ. Ανδριανάκης, η συμμετοχή προσωπικοτήτων είναι ευρύτατη και κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα αναπτυχθούν θέματα που έχουν σχέση με ιστορία και τον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής του Αποκορώνου.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα