Χανιά | Κρουαζιέρα, εκπτώσεις και απεργία στην Αγορά | Photos

Λιγοστά καταστήματα κυρίως στο κέντρο και στην περιοχή του Κάτολα είναι ανοικτά στα Χανιά σήμερα Κυριακή, ημέρα προαιρετικής λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Στην Παλιά Πόλη, τα καταστήματα είναι ανοικτά όπως πάντα ενώ στα Χανιά σήμερα βρίσκονται και εκατοντάδες επισκέπτες επισκέπτες κρουαζιέρας, επιβάτες του πλοίου «Thomson Dream» που βρίσκεται από το πρωί στο λιμάνι της Σούδας.

Απεργία στο εμπόριο

Παράλληλα, στον κλάδο του εμπορίου είχε

κηρυχτεί απεργία για σήμερα με την συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου. Λίγο μετά τις 10, απεργοί συγκεντρώθηκαν στον Κάτολα όπου πραγματοποίησαν κινητοποίηση για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Για «ένα μέτρο το οποίο θα πετάξει από την Αγορά τους μικρούς εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους» έκανε λόγο σε δήλωσή του ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Χανίων, Νίκος Βουρλάκης, διαπιστώνοντας πως «τα περισσότερα μαγαζιά είναι κλειστά»: «Οι συνάδελφοι το βλέπουν και οι ίδιοι ότι ούτε μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της Κυριακάτικης λειτουργίας αλλά ούτε και τους αποφέρει κάτι παραπάνω και κρατάνε τα καταστήματά τους κλειστά » τόνισε ενώ απευθυνόμενος στους καταναλωτές, σχολίασε πως, «αν επιδιώξει μνα κατεβαίνει τις Κυριακές για να ψωνίζει, να προετοιμαστεί σε λίγο καιρό να δουλεύει κι αυτός τις Κυριακές».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων, Φώτης Ρηγανάκος, ανέφερε: «Δεν πάει άλλο, η ζωή μας δεν μπορεί να γίνει λάστιχο για την κερδοφορία των πολυεθνικών και των μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος των εργαζομένων και των αυτοπασχολούμενων» και προσέθεσε ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας θα συνεχιστεί.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα