Χανιά | Κάλεσμα στην απεργία από την Ενωτική Πρωτοβουλία

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Παρασκευής 12 του Γενάρη στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς καλούν τα μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Φοιτητών Χανίων, στις 12 το μεσημέρι.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Σήμερα η επίθεση του κεφαλαίου στη νεολαία και στον λαό έχει αναβαθμιστεί. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπηρετεί και εφαρμόζει τις πολιτικές του κεφαλαίου και της ΕΕ ως συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Στα

αντεργατικά μέτρα που έχει ήδη περάσει μέσω των μνημονίων έρχονται να προστεθούν τα μέτρα που φέρνει με το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης.

Σε αυτό το πλαίσιο φέρνει μέτρα όπως η κατάργηση του διακαιώματος της απεργίας που αρχικά κατέθεσε την Δευτέρα 4 Δεκέμβρη με τροπολογία -σε άσχετο νομοσχέδιο– η οποία περιστέλλει και ακυρώνει ουσιαστικά το δικαιώμα των πρωτοβάθμιων σωματείων να κηρύσσουν απεργία. Η τροπολογία αποσύρθηκε στο παρά πέντε ώστε να ξανάρθει ως νόμος ψήφισης. Ένας κυβερνητικός συνασπισμός με πραγματικό ποσοστό λίγο πάνω από το 20% επί όσων έχουν δικαίωμα ψήφου, που στηρίζεται σε μπόνους 50 εδρών του εκλογικού νόμου απαιτεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία το 50% +1 επί των οικονομικά εντάξει μελών τους.

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης έρχονται να προστεθούν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Σε αυτή τη στόχευση της κυβέρνησης, το κίνημα έχει δώσει δυναμική απάντηση το προηγούμενο διάστημα με τις κινητοποιήσεις στα ειρηνοδικεία. Όλα αυτά βυθίζουν την νεολαία και τον εργαζόμενο λαό ακόμα πιο πολύ στην φτώχεια και την εξαθλίωση επιβάλλοντας την ανέργια και τον εργασιακό μεσαίωνα.

Όλα τα παραπάνω έχουν άμεσο αντίκτυπο και στην εκπαίδευση εντείνοντας την υποβάθμιση και διάλυση των πανεπιστημίων τόσο σε επίπεδο παροχών όσο και σε ακαδημαϊκό μέσω και του νόμου Γαβρόβλου. Όλο αυτό τάσσεται στην προσπάθεια του κεφαλαίου να ξεπεράσει την κρίση του από αστική σκοπιά χρησιμοποιώντας το πανεπιστήμιο ως μέσο κερδοφορίας. Μέσα σε όλα αυτά και στην δίνη της οικονομικής κρίσης ο φοιτητής καλείται να ολοκληρώσει τις σπουδές του όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να μην είναι βάρος στην οικογένεια του.

Κομμάτι της παραπάνω επίθεσης αποτελεί φυσικά και το Πολυτεχνείο Κρήτης το οποίο έχει να αντιμετωπίσει από τη μία την αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών σε πολλά τμήματα και από την άλλη την υποχρηματοδότηση. Αυτό αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διαμόρφωσης των προγραμμάτων σπουδών βάση των εκάστοτε αναγκών της αγοράς , δημιουργώντας ακόμη πιο αναλώσιμους μελλοντικούς εργαζόμενους με κουτσουρεμένη γνώση του επιστημονικού τους αντικειμένου. Ας είμαστε εμείς η γενιά που θα ξεσηκωθεί και θα συμβάλει στη δημιουργία ενός μετώπου πάλης παιδείας-εργασίας για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και των δικαιωμάτων της νεολαίας!

Έρχεται ξανά στο προσκήνιο η αναγκαιότητα των αγώνων που πρέπει να δώσει ο φοιτητικός σύλλογος μαζί με τους εργαζόμενους απέναντι στις πολιτικές του κεφαλαίου, των μνημονίων, της ΕΕ αλλά και στις κυβερνήσεις που τις εφαρμόζουν. Η μάχη ενάντια στην 3η αξιολόγηση, την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση αλλά και η απεργία στις 12 Γενάρη αποτελούν κόμβους επανενεργοποίησης του φοιτητικού κινήματος που θα παλέυει για ένα μέλλον με μόρφωση δουλειά και ελευθερίες.

Όλοι στην απεργία στις 12/1 στις 12:00μ.μ. στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς!»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα