Χανιά | Γάμος με τα όλα του! | Κρητικά έθιμα και πατροπαράδοτο γλέντι στην Ασή Γωνιά | Photos

Πλήθος κόσμου παρακολούθησαν και συμμετείχαν στον παραδοσιακό κρητικό γάμο το απόγευμα του Σαββάτου στην Ασή Γωνιά.Κι αν άλλες χρονιές το δρώμενο ήταν απλά μια αναπαράσταση, η φετινή τελετή ένωσε κυριολεκτικά και πραγματικά με τα ιερά δεσμά του γάμου, ένα ζευγάρι Χανιωτών με 4 παιδιά που αποφάσισε να βαπτίσει και το μωράκι τους παράλληλα με την εκδήλωση. Κουμπάρα στο γάμο ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αποκορώνου Αργυρώ Μπενάκη, ενώ το παιδάκι βάπτισαν δυο Νορβηγοί που διαμένουν στον Αποκόρωνα και βαπτίστηκαν και οι ίδιοι Χριστιανοί πριν από λίγο καιρό. Τα ρούχα των νεονύμφων και οι

στολισμοί στην εκκλησία, ήταν προσφορά του καταστήματος νυφικών και ειδών γάμου «Γύπαρης» ενώ το γλέντι και το φαγοπότι που ακολούθησε επιμελήθηκαν και προσέφεραν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αση Γωνιάς.Την συγκινητική τελετή που αναβίωσε τα πατροπαράδοτα κρητικά έθιμα παρακολούθησαν και δεκάδες σύνεδροι από το Παγκόσμιο Συνέδριο Αποκορωνιωτών, καθώς με μέριμνα του Δήμου Αποκορώνου κατάφεραν να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Όπως εκφράζεται από μεριάς του Δήμου, η αναβίωση τέτοιων πολιτιστικών γεγονότων με συμμετοχή των κατοίκων του Αποκόρωνα και ιδιαίτερα της νεολαίας «ζωντανεύουν” και εμπλουτίζουν την παράδοση κυρίως όμως προάγουν τον συνεκτικό ιστό των χωριών μέσα από την κοινή προσπάθεια, την προσφορά, την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό και τη φιλοξενία.

Τον «Παραδοσιακό Κρητικό Γάμο» συνδιοργάνωσαν για ακόμη μια φορά, ο Δήμος Αποκορώνου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασή –Γωνιάς «Ο ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ».

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα