Χανιά | Επίθεση σε Βάμβουκα! Τον κατηγορούν για εγκατάλειψη της Κοινότητας Καλαμίου

Για εγκατάλειψη της Τοπικής Κοινότητας Καλαμίου κάνει λόγο με ανοικτή επιστολή του προς το δήμαρχο Καλαμίου κάτοικος της περιοχής.

Αναλυτικά:

Ανοιχτή επιστολή προς τον κ. δήμαρχο Χανίων

κ. Δήμαρχε

Από το 1925 μέχρι την 4/1/1998 που υπήρχε η Κοινότητα Καλαμίου, το Κοινοτ. Συμβούλιο συνεδρίαζε τουλάχιστον μια φορά το μήνα, όπως ορίζεται από το Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα, στο Κοινοτικό της γραφείο και με τρόπο ώστε οι συνεδριάσεις να είναι ανοικτές προς κάθε δημότη ή φορολογούμενο πολίτη της Κοινότητας.

Την περίοδο 1998-2010 που με το Ν. 2539/1997

«σχέδιο Ι. Καποδίστριας» η παραπάνω Κοινότητα καταργήθηκε και συνενώθηκε στο νεοσύστατο Δήμο Σούδας στον οποίο ήμασταν Δημοτικό διαμέρισμα. Το τοπικό μας Συμβούλιο συνέχισε να συνεδριάζει με τον ίδιο τρόπο και μάλιστα σε κάθε συνεδρίαση, ήταν παρών σαν παρατηρητής, ο Δήμαρχος, ή ένας Αντιδήμαρχος.

Με τον ίδιο τρόπο, συνέχισε το τοπικό μας Συμβούλιο, να συνεδριάζει και την περίοδο από την 1/1/2011 μέχρι τη λήξη της θητείας του το 2014.

Το κτίριο του Κοινοτικού γραφείου όπως είναι σήμερα, κτίστηκε το 1957 στο ίδιο αρχικό οικόπεδο και ανακαινίστηκε από το συνεργείο του Δήμου Χανίων το έτος 2013.

Μέσα στο κοινοτικό γραφείο, είχε τοποθετηθεί από τον τέως Δήμο Σούδας διάταξη Η/Υ για εκμάθηση από τα παιδιά του χωριού και εγκατάσταση «δωρεάν Ιντερνέτ» με την ονομασία «Άπτερα- νετ» και εμβέλεια 100μ, που κάλυπτε και τις ανάγκες εξυπηρέτησης των επισκεπτών αφου γύρω από το Κοινοτικό Γραφείο, λειτουργούν τα καφενεία – ταβέρνες του χωριού τα οποία εκτός των άλλων εξυπηρετούν και τους τουρίστες που επισκέπτονται την αρχαία Απτέρα.

Απο την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής, το Σεπτέμβρη του 2014 μας έκανε «επι τη αναλήψη των καθηκόντων της», την άνευ λόγου και αιτίας κατάργηση του Δημοτικού λεωφορείου, που μετέφερε τους μαθητές της Κοινότητας μας στα σχολεία της Σούδας, με ασφάλεια και φροντίδα (περισυλλογή – διανομή από τις γειτονιές), μόνο και μόνο για να παίρνει περισσότερα χρήματα το ΚΤΕΛ, χωρίς να σκεφτεί ότι ιδιαίτερα οι μικροί μαθητές υποφέρουν το χειμώνα να κατεβαίνουν τα άγρια χαράματα με τα πόδια από το σπίτι στην πλατεία και αντίστροφα, περίπου 600μέτρα, ή ότι πολλές φορές το πρωί ξεχνά ο οδηγός να παρακάμψει ερχόμενος από τον Αποκόρωνα και να πάρει τους μαθητές του χωριού, αφού το πρωινό λεωφορείο, δεν είναι «Σχολικό», αλλά ένα από αυτά του δρομολόγιου Αποκόρωνας – Χανιά, με όσους κινδύνους μπορεί αυτό να εγκυμονεί, στην υγεία και ασφάλεια των μαθητών!

Η Θεόπεμπτος για το χωριό μας Δημοτική Αρχή, που προέκυψε κατά τις εκλογές της 14/5/2017 και η οποία στην Κοινότητα μας πλειοψήφησε με εφαρμογή της μεθόδου βίας και νοθείας των εκλογών του 1961, με αποκορύφωμα την επίθεση σε υποψήφιο τοπικό Σύμβουλο του αντίπαλου συνδυασμού μέσα στο κατάστημα ψηφοφορίας, δεν ξεχνά κατά καιρούς, να μας δείχνει την αγάπη της. Ετσι, από την ημέρα που η νέα Δημοτική Αρχή ανάλαβε καθήκοντα :

το Κοινοτικό γραφείο παραμένει κλειστό !!!καταργήθηκε η εκμάθηση Η/Υ από τα παιδιά του χωριού.Το δίκτυο «Άπτερα- νετ», δεν ξαναλειτούργησε !!!Το τριμελές τοπικό Συμβούλιο, μέχρι το 2015 λειτουργούσε σε άλλο χώρο, μακριά από το Κοιν. Γραφείο, μόνο με τους δύο τοπικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, αφού ο Πρόεδρος καλούσε τα μέλη σε ώρες εργάσιμες πρωινές και μέχρι τη 12μεσημβρινή, ώστε να μην μπορεί να συμμετέχει ο τρίτος τοπικός Σύμβουλος (μειοψηφίας), αλλά ούτε και όποιος δημότης ήθελε να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση. Από το 2015 μέχρι σήμερα, το τοπικό συμβούλιο έχει κληθεί μόνο δύο φορές για να συνεδριάσει στη Σούδα, στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, για θέματα που αφορούσαν τη Σούδα και το Λιμάνι των Χανίων!!!

Την 20/7/2017 το πρωί, ήλθε ένα συνεργείο του Δήμου, με αστυνομική συνοδεία και αφαίρεσε τμήμα περίφραξης ιδιοκτησίας οικοπέδου ενός χωριανού μας, επειδή σύμφωνα με μια απόφαση του Δήμου, με τη συγκεκριμένη περίφραξη, ο ιδιοκτήτης καταπατούσε Δημόσιο χώρο.

Η απόφαση αυτή, στηρίχθηκε σε προσωπική καταγγελία του Προέδρου του τοπικού Συμβουλίου, την οποία έκανε έτσι απλά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με δήλωση του ότι το καταγγέλλει σαν ιδιώτης.

Δηλαδή ο Πρόεδρος του χωριού, χωρίς να έχει ίδια αντίληψη και χωρίς να ζητήσει όπως όφειλε την απόφαση του τοπικού Συμβουλίου, καταγγέλλει προφορικά, σαν ιδιώτης (!!!) στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ένας χωριανός αμάρτησε, κρεμάστε τον! Δηλαδή μέσα στο Δ.Σ. αποποιούμενος την ιδιότητα του Προέδρου του χωριού καταγγέλλει το δράστη χωριανό του και το Δ.Σ. που θεώρησε περιττό να καλέσει το φερόμενο δράστη, στη συνεδρίαση που θα έκρινε την πράξη, καταδίκασε το χωριανό που κατήγγειλε ο ιδιώτης χωριανός! Συνοπτικές διαδικασίες που θα ζήλευε η επανάσταση της 21ης Απριλίου 1967 !!!

Έτσι λοιπόν, τώρα οι υπήκοοι της Κοινότητας μας, περιμένουν καρτερικά ποιος θα είναι ο επόμενος που θα δείξει στη Δημοτική Αρχή ο Πρόεδρος της Κοινότητας μας και εκείνη στη συνέχεια χωρίς να τον ρωτήσει θα τον στείλει στο απόσπασμα!

Μα ποια Αρχή που θυμίζει αυτή η διαδικασία;

Ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας που αποποιείται τον τίτλο του στα δύσκολα, έχει καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι :

1) Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ψηφοφόροι του έχουν κλείσει ένα αγροτικό δρόμο κι ένα δημοτικό δρόμο μέσα στον τουριστικό οικισμό, τον οποίο μάλιστα είχε οριοθετήσει και ασφαλτοστρώσει ο Δήμος Σούδας;

2) Παρά τη σχετική Δικαστική απόφαση το μοναδικό πεζοδρόμιο της Δημοτικής κεντρικής πλατείας του χωριού παραμένει καταπατημένο από ταβέρνα με την κατά 100% ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σ’ αυτό;

κ. Δήμαρχε

η κοινή γνώμη των χωριών της τοπικής μας κοινότητας, με λύπη διαπιστώνει ότι :

Ο νεοσύστατος Δήμος Χανίων, που συστάθηκε με το Ν. 3852/10 «πρόγραμμα Καλλικράτης», ήδη έχει καταργήσει το νόμο που τον σύστησε, αφού δεν εφαρμόζει τις διατάξεις του περι λειτουργίας των τοπικών Συμβουλίων, των υποχρεώσεων του Προεδρείου και των συμβούλων της τοπικής Κοινότητας !!!Σιγά σιγά και χωρίς να το καταλάβουμε ζούμε τη Δημοκρατία του ενός!!!Η Δημοτική Αρχή μετέτρεψε την τοπική μας Κοινότητα σε Μεσαιωνικό Φέουδο για να εκδικηθεί, επειδή κατά τις εκλογές της 14/5/2014, στην τοπική μας Κοινότητα πλειοψήφησε ο υποψήφιος τοπικός Σύμβουλος του αντίπαλου της συνδυασμού.

Και μια τελευταία ερώτηση:

Τον περασμένο μήνα Ιούνιο ήλθε το συνεργείο κάποιου εργολάβου, για να ασφαλτοστρώσει ένα συγκεκριμένο δρόμο στο χωριό Άπτερα, καθώς και τις λακκούβες των οδών Απτέρας και Εμμ. Κοκοτσάκη, που οδηγούν στην είσοδο του οικισμού από τον κόμβο της Εθν. Οδού. Στις παραπάνω οδούς, έμειναν μερικές λακκούβες άφτιαχτες, ιδιαίτερα στην οδό Απτέρας, παραμένει πεισματικά άφτιαχτη μια λακκούβα σε θέση τέτοια ώστε να πέφτουν μέσα της όλα τα οχήματα που περνάνε από εκεί, ανεξάρτητα από τη φορά που έχουν.

κ. Δήμαρχε είναι αλήθεια ότι ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος, αλλά δεν φτιάχτηκαν όλες οι λακκούβες επειδή τον ο εργολάβο είχε φέρει ένα ξενοδοχείο για να του ασφαλτοστρώσει την αυλή του και ο Πρόεδρος είχε συμφωνήσει με όσο ασφαλτοτάπητα θα περίσσευε από την ασφαλτόστρωση της αυλής του ξενοδοχείου να ασφαλτοστρωθεί ο συγκεκριμένος Δημοτικός δρόμος και να σκεπαστούν οι λακκούβες ;

Άπτερα 24/7/2017

Ιωάννης Σαριδάκης

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα