Χανιά | Επίθεση με μπογιές σε ξενοδοχείο στο Παλιό Λιμάνι | Photos

Βανδαλισμούς με μπογιές στον τοίχο ξενοδοχείου στην Παλιά Πόλη των Χανίων έκαναν άγνωστοι, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, γράφοντας στον τοίχο «Κάτω τα χέρια από την Rosa Nera».Πρόκειται για το ξενοδοχείο «Ambassadors Residence» που βρίσκεται επί της οδού Αφεντούλιεφ (πίσω από την Ακτή Τομπάζη) και ανήκει στον επιχειρηματικό όμιλο που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ιστορικό κτήριο της 5ης Μεραρχίας που στεγάζεται η κατάληψη της Rosa Nera.

Η επίθεση συνέβη στις 12 τα μεσάνυχτα αλλά λόγω της έντονης κακοκαιρίας δεν έγινε αντιληπτή από τους ενοίκους και το προσωπικό του ξενοδοχείου, παρά μόνο

σήμερα το πρωί. Ωστόσο, έχει καταγραφεί στο κύκλωμα ασφαλείας και το υλικό έχει παραδοθεί στις Αρχές που ερευνούν την υπόθεση.«Δεν αποδεχόμαστε τη βία»

Στο zarpanews.gr μίλησε κ. Shay Brosh ιδιοκτήτης της -ισραηλινών συμφερόντων εταιρείας- η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των «urban boutique hotels» σε Ευρώπη, Ισραήλ και Αμερική.

«Καταλαβαίνουμε εν μέρει το γιατί γίναμε στόχος αλλά δεν αποδεχόμαστε τη βία. Η δουλειά μας δεν είναι μια δουλειά επικίνδυνη, βίαιη. Μπορεί κάποιος να τραυματιστεί. Το δωμάτιο στο οποίο επιτέθηκαν είναι για ΑΜΕΑ, οι δύο ένοικοι ήταν μέσα. Η βία δεν είναι αποδεκτή και δεν πρέπει να είναι αποδεκτή στην πόλη των Χανίων συνολικά», τονίζει.«Τα κτήρια πρέπει να εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο. Τώρα, με την σημερινή του χρήση το συγκεκριμένο κτήριο εξυπηρετεί μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων, δεν είναι ανοικτό στο 99,9% της κοινωνίας», εκτιμά και συμπληρώνει πως αυτή τη στιγμή «η Rosa Nera είναι παράνομα στο κτήριο, όλοι το γνωρίζουν αυτό».«Είμαστε εδώ, είμαστε ανοικτοί στον διάλογο και είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν λύσεις. Δεν είμαστε απόλυτοι, είμαστε διαλλακτικοί και ανοικτοί σε λύσεις, μακρυά από την βία» τονίζει επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον του ομίλου για διαμόρφωση ξενοδοχείου στο κτήριο που το Πολυτεχνείο έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει επιχειρηματικά. Ωστόσο, ο διαγωνισμός δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ενώ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ακόμα ένας πλειοδότης. «Θέλουμε να διαμορφώσουμε στα Χανιά 50 – 100 σουίτες 5* σε διάφορα μικρά, ιστορικά κτήρια» εξηγεί.«Είδαμε την κρίση σαν ευκαιρία. Ήρθαμε στα Χανιά πριν τέσσερα χρόνια και από τότε εργαζόμαστε σκληρά. Κάνουμε μία έντιμη δουλειά με καλούς ανθρώπους και προσπαθούμε να καθιερώσουμε στην πόλη έναν διαφορετικό τύπο φιλοξενίας. Αναπαλαιώνουμε κτήρια, διατηρώντας ζωντανή την ιστορία τους, σε συνεργασία με την Αρχαιολογία και με σεβασμό στην φυσιογνωμία των μνημείων και της πόλης.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα