Χανιά | Ένα παντοπωλείο με άρωμα από τα παλιά στην Κισσάμου | Photos

Ένα παραδοσιακό παντοπωλείο με εικόνα άλλης εποχής, με μυρωδιές ξεχασμένες και μνήμες από τα παλιά Χανιά, τότε που δεν υπήρχαν σούπερ μάρκετ, τότε που ο κόσμος ψώνιζε με πίστωση από τα μαγαζιά της γειτονιάς, βρίσκεται εδώ και 55 χρόνια στην Κισσάμου, στο νούμερο 145, και προσφέρει ποιοτικά και παραδοσιακά προϊόντα.
Μπαίνοντας στο μαγαζί, νομίζεις ότι θα βγει ο Χατζηχρήστος που σαν Ζήκος θα σου πάρει παραγγελία και θα σε σερβίρει τα ντόπια και φρέσκα προϊόντα του μαγαζιού.
Λουκάνικα στους τοίχους, κρέατα στα ψυγεία,

χύμα όσπρια, ξηροί καρποί και μία γλυκύτατη κυρία, έτοιμη να σε εξυπηρετήσει και να σου εξηγήσει πώς παρασκευάζει τα λουκάνικα, και να σου εξιστορήσει πώς έχει κρατήσει αυτό το μαγαζί τόσα χρόνια, χωρίς να χάσει την ταυτότητα του.
Η κ. Μαρία Παπαντωνάκη, θυμάται με νοσταλγία, τις καλές εποχές που το μαγαζί ήταν γεμάτο κόσμο, ο οποίος πήγαινε για να προμηθευτεί κρέας πρώτης ποιότητας, παραγωγής της οικογένειας. «Πάντα είχαμε δικά μας ζώα και διατηρούσαμε κτηνοτροφική μονάδα στην Αγιά, είχαμε πολλά ζώα και προμηθεύαμε όχι μόνο το μαγαζί μας αλλά και αρκετά σούπερ μάρκετ. Πλέον λόγω της κρίσης έχουμε λίγα ζώα και το κρέας το πουλάμε εμείς αποκλειστικά», αναφέρει η κ. Μαρία.
Τα παιδιά της κ. Μαρίας ασχολούνται με την κτηνοτροφία και η ίδια φτιάχνει παραδοσιακά λουκάνικα, από χοιρινό κρέας, επιλέγοντας τα καλύτερα κομμάτια, και αρκετός κόσμος επισκέπτεται το μαγαζί για τα λουκάνικα, όπως λέει. «Στο κατάστημα μας θα βρει κανείς χοιρινό κρέας, μοσχάρι, κοτόπουλο, πρόβατα, κατσίκι αλλά και φρούτα, λαχανικά, ντόπια τυροκομικά, κρασί, ρετσίνα και τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως ζυμαρικά, όσπρια, κατεψυγμένα κλπ.

Παλιές εικόνες από το Παντοπωλείο

2017 κρίση και σούπερ μάρκετ

Η κ. Μαρία με θλίψη αναφέρεται στις προτιμήσεις του κόσμου σήμερα, που οι άνθρωποι δίνουν σημασία στην εμφάνιση ενός καταστήματος και όχι στην ποιότητα που προσφέρει. «Εμείς πουλάμε ποιοτικά προϊόντα, και τα δίνουμε σε χαμηλές τιμές, στις ίδιες με τα κρέατα εισαγωγής, γιατί ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Οι περισσότεροι επιλέγουν σούπερ μάρκετ για τα ψώνια τους και δεν προτιμούν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που πουλάνε προϊόντα με ταυτότητα», καταλήγει η κ. Μαρία.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα