Χανιά | Δήμος Κισσάμου: Έληξαν τα δωρεάν μαθήματα κολύμβησης «εις μνήμη Θεόδωρου Εμμ. Σταθάκη»

Με μια όμορφη εκδήλωση που έδωσε την ευκαιρία να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι, έλαβαν τέλος τα δωρεάν μαθήματα κολύμβησης «εις μνήμη Θεόδωρου Εμμ. Σταθάκη» που διοργάνωσε, για τρίτη σερί χρονιά, ο Δήμος Κισσάμου στην παραλία «Μαύρος Μόλος» στην πόλη της Κισάμου. 40 και πλέον παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών παρακολούθησαν για 25 μέρες, τα μαθήματα κολύμβησης από καταξιωμένους δασκάλους και υπό την επίβλεψη του καθηγητή Ιάκωβου Κουμή.

Κατά την εκδήλωση λήξης των μαθημάτων πραγματοποιήθηκαν κολυμβητικές επιδείξεις

από τα παιδιά που συμμετείχαν στα μαθήματα, τα οποία και έλαβαν το χειροκρότημα από τους γονείς τους και τους φίλους τους που βρέθηκαν στην παραλία του «Μαύρου Μόλου», τη Δευτέρα το πρωί.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης που έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση, κατά τον χαιρετισμό του τόνισε:

Ευχαριστούμε τους κυρίους Κουμή και Καλαμαρίδη που έβαλαν σε πιο επαγγελματικές βάσεις την προσπάθεια του Δήμου μας να μάθουν τα παιδιά μας κολύμβηση. Ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια, με την καθοδήγηση αυτών των ανθρώπων να γίνουν ακόμα πιο σημαντικά πράγματα. Θερμές ευχαριστίες και στους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους και τα οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να μάθουν σωστή κολύμβηση και εμείς, όπως είπαμε, θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, αρκεί να υπάρχει υγεία πάνω από όλα.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Κισσάμου «έριξε» και την είδηση:

Είμαστε σε συζητήσεις ώστε να ετοιμαστεί μελέτη για τη δημιουργία μίας δεξαμενής νερού, σε κάποιο οικόπεδο στην πόλη της Κισάμου, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα ώστε να πραγματοποιούνται εκεί τα δωρεάν μαθήματα κολύμβησης. Το δεδομένο αυτό το εξετάζουμε βάσει της λογικής ότι τα παιδιά που πραγματοποιούν μαθήματα στην θάλασσα, έχουν να αντιμετωπίσουν την αστάθεια των καιρικών συνθηκών, γεγονός που πολλές φορές αποτελεί εμπόδιο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια στα παιδιά που συμμετείχαν στα δωρεάν μαθήματα κολύμβησης. Συν τοις άλλοις, ο επίτιμος πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων κ. Τάκης Χουλιόπουλος πρόσφερε στο Δήμαρχο Κισσάμου, σε κορνίζα, με αναμνηστική φωτογραφία αγώνων κολύμβησης που έγιναν στην Κίσαμο το 1961. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν τα καθιερωμένα «κεράσματα» σε όλους τους παρευρισκόμενους.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα