Χανιά | Αντιδράσεις πολλές… αντιρρήσεις μόλις πέντε για τους δασικούς χάρτες

Ενημερωτική συνάντηση για τους δασικούς χάρτες πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Δασών Χανίων.

Σε δήλωσή της πριν την έναρξη της εκδήλωσης, η δασολόγος Αγλαϊα Σκουμπάκη ανέφερε πως το ενδιαφέρον του κόσμου για τη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων είναι τεράστιο ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί μόλις πέντε για Χανιά και Γαύδο.

«Ο κόσμος έρχεται, ρωτάει, ζητάει να μάθει, υπάρχει

μεγάλο ενδιαφέρον. Η αντίρρηση έχει μια διαδικασία στην ηλεκτρονική καταχώρηση και πιθανόν προσπαθούν να δουν πώς δουλεύει το σύστημα. (…) Προφανώς οι πολίτες είναι στο στάδιο της έρευνας και της συγκέντρωσης των αποδεικτικών στοιχείων» ανέφερε, τονίζοντας πάντως πως η διαδικασία είναι απλή και ο πολίτης μπορεί να την διεκπεραιώσει μόνος του.

Προθεσμία για υποβολή αντιρρήσεων υπάρχει μέχρι τις 3 Απριλίου. Ειδάλλως οι δασικοί χάρτες θα κυρωθούν δικαστικά. «Όσες εκτάσεις έχουν δασικό χαρακτήρα, όταν ο χάρτης κυρωθεί, θα τελεσιδικήσει και αυτός ο χαρακτήρας και θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να αλλάξει ο χαρακτήρας μετά. Γι’ αυτό ο κόσμος πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτήν την διαδικασία, γιατί αύριο – μεθαύριο μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως, δεν θα μπορεί να μεταβιβάσει, να χτίσει κλπ».

«Ξεψαχνίζουν» τα ακίνητα του Δήμου Χανίων

Διαδικασία ελέγχου όλων των ακινήτων του Δήμου Χανίων έχουν ξεκινήσει οι Τεχνικές Υπηρεσίες. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ξανθουδάκης, «έχει δοθεί εντολή στην υπηρεσία. Προς το παρόν δεν έχουμε εντοπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αποτελεί όμως μια πάρα πολύ μεγάλη δουλειά καθώς ο Δήμος έχει πάρα πολλά ακίνητα» τόνισε.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε η βουλευτής Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη, αντιδήμαρχοι, δικηγόροι, μηχανικοί.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα