Χανιά | Αναστάτωση με το νέο ΦΕΚ για τα ιστορικά αυτοκίνητα | Τι ισχύει τελικά

Αναστάτωση έχει προκαλέσει, η υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 3641) που ψηφίστηκε για τα ιστορικά αυτοκίνητα και την κυκλοφορία τους στους δρόμους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή, τα ιστορικά αυτοκίνητα έχουν τους ίδιους περιορισμούς με τα αγωνιστικά, δηλαδή δεν μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους, αλλά μόνο με τρέιλερ μεταφοράς αυτοκινήτων. Μάλιστα, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Το zarpanews.gr, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης, Βαγγέλη

Κακούρη, ο οποίος τόνισε ότι «σίγουρα έχει γίνει κάποιο λάθος και συμπεριέλαβαν τα ιστορικά αυτοκίνητα στο καθεστώς των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Ασκούνται πιέσεις τόσο από την ΦΙΛΠΑ όσο και από την FIVA την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστορικών Αυτοκινήτων, που έχει έδρα το Βέλγιο, ώστε να μην εφαρμοστεί αυτός ο νόμος καθώς κάτι τέτοιο δεν υφίσταται σε καμία χώρα. Αυτό το ΦΕΚ έχει ως στόχο να πατάξει την παρανομία, καθώς αρκετοί οδηγοί χρησιμοποιούν τα ιστορικά αυτοκίνητα σαν καθημερινά οχήματα, ωστόσο αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης του φαινομένου».

Ο κ. Κακούρης, πρόσθεσε ότι όσον αφορά στις εκδηλώσεις που γίνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τα αυτοκίνητα μπορούν να κινούνται κανονικά καθώς είναι νόμιμα αδειοδοτημένα από την Ομοσπονδία και την Αστυνομική Διεύθυνση. «Ωστόσο, στο συνεργείο μπορούν να πηγαίνουν μόνο με τρέιλερ. Συνιστούμε στους ιδιοκτήτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση», πρόσθεσε ο κ. Κακούρης.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα