Χάνεις την ψυχραιμία σου; Να πώς να διατηρήσεις τις ισορροπίες σου με 5 απλά βήματα

Γιατί και η ψυχραιμία δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας συνήθως αποδιοργανώνουν τον εγκέφαλό μας, ενώ το στρες μειώνει τις σωματικές αλλά και τις πνευματικές μας αντοχές. Με ποιους τρόπους μπορούμε να αποκαταστήσουμε την ισορροπία στον οργανισμό μας αλλά και να αποβάλλουμε το περιττό άγχος; Ακολούθησε τους παρακάτω κανόνες επιβίωσης και βρες το χαμένο σημείο ισορροπίας, γαλήνης και ηρεμίας.

Κοίτα ψηλά στον ουρανό – Πόσες φορές δε μας έχει συμβεί να έρχεται η μια αναποδιά

μετά την άλλη. Π.χ. να βιάζεσαι να προλάβεις το λεωφορείο να πας στη δουλειά και να το χάνεις για 1 μόλις λεπτό, και να διαπιστώνεις ότι αυτό ήταν το τελευταίο διότι… ουπς, έχουν στάση εργασίας για τις επόμενες 4 ώρες! Και τότε είσαι αναγκασμένος να το «πάρεις ποδαράτο». Και εκεί που περπατάς φεύγει λίγο το βλέμμα στον ουρανό και διαπιστώνεις ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο και πιο οικονομικό αγχολυτικό από την ίδια τη φύση, από το απέραντο γαλάζιο του ουρανού. Δοκίμασε να χαθείς για λίγο ανάμεσα στα σύννεφα και θα δεις ότι όλα θα είναι πιο ήρεμα.

Κοίτα τα πράγματα από την αστεία τους πλευρά, ακόμη κι εσένα τον ίδιο – Σε όλους μας συμβαίνουν άσχημα πράγματα καθημερινά. Αντί, λοιπόν, να είσαι μίζερος και γκρινιάρης μπορείς απλώς να αντιμετωπίζεις τις αναποδιές με χιούμορ και να βλέπεις την αστεία πλευρά της ζωής.

Σκέψου ότι είσαι ένας σούπερ ήρωας – Ο σούπερμαν για παράδειγμα είναι ατρόμητος. Δε φοβάται να αντιμετωπίσει τον «εχθρό», ούτε έχει φοβίες. Ας τις αντιμετωπίσουμε κι εμείς έτσι. Δεν γεννηθήκαμε με υπερδυνάμεις, αλλά όλοι μας μπορούμε να λειτουργούμε σαν να κρύβουμε μέσα μας έναν υπερ- ήρωα, ακόμη και αν χρειαστεί να έρθουμε αντιμέτωποι με τις μεγαλύτερες φοβίες μας.

Μην εμπιστεύεσαι κανέναν που δεν τρώει επιδόρπιο – Φάε ένα μικρό επιδόρπιο μετά από το γεύμα. Δεν έχει σημασία ποιο είναι το βάρος σου, ούτε ποια είναι η οικονομική σου κατάσταση. Φρόντισε να παίρνεις καθημερινά την ποσότητα γλυκόζης που σου χρειάζεται για να νιώθεις ευδιάθετος και να κρατάς σε εγρήγορση τον εγκέφαλό σου.

Φρόντισε να αποκτήσεις δική σου ζωή – Οι Άγγλοι το λένε «get a life» και το προτείνουν πολύ συχνά σε όλους όσοι δεν έχουν δική τους ζωή και ζουν μέσα από τις ζωές των άλλων. Βρες ένα χόμπυ ή μια συνήθεια που θα σου προσφέρει μια σταθερή πηγή ευτυχίας και χαράς, και φρόντισε να το ακολουθείς ευλαβικά και ανεξάρτητα από τη διάθεσή σου.

Keywords
Τυχαία Θέματα