Μπασκετικές κόντρες στον Δήμο Χανίων: Για αθλιότητες κάνει λόγο ο «ΑΟ ΚΥΔΩΝ» και κατηγορεί τον Μανώλη Αδοντάκη

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων θα πραγματοποιήσουν σήμερα εκπρόσωποι του τμήματος μπάσκετ του Κύδωνα με την απόφαση της αθλητικής επιτροπής του Δήμου να μειώσει τις ώρες διάθεσης αθλητικών χώρων στο σωματείο. Για «άθλια» συμπεριφορά από πλευράς Δήμου, με την εμπλοκή του Μανώλη Αδοντάκη στην επιτροπή, κάνει λόγο το σωματείο σε ανακοίνωσή του:

«Ο Α.Ο.Κύδων πριν την συνεδρίαση της επιτροπής του Δήμου Χανίων που θα πρότεινε τις ώρες διάθεσης των αθλητικών χώρων στα σωματεία της πόλης, είχε προειδοποιήσει ότι ο προεδρεύων της Επιτροπής κ. Μανώλης Αδοντάκης υπήρχε κίνδυνος

να μεροληπτήσει σε βάρος του Α.Ο.Κύδων και είχε ζητήσει να υπάρχουν κριτήρια για την διάθεση των αθλητικών χώρων που να ισχύουν για όλους.

Ήταν γνωστό στη Δημοτική Αρχή ότι, ο κ. Μανώλης Αδοντάκης μέχρι πρόσφατα ήταν αθλητής του τμήματος μπάσκετ του Κύδωνα. Πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια διάλυσης του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου που κατέληξε στη διάσπαση του τμήματος και στην δημιουργία ενός άλλου σωματείου από μέλη της τότε επιτροπής μπάσκετ την οποία ακολούθησαν σχεδόν όλοι οι παίκτες του ανδρικού τμήματος, εκτός λίγων εξαιρέσεων, χωρίς όμως να επιτύχουν την διάλυση του Κύδωνα.

Αντίθετα ο Κύδωνας μετά την διάσπαση, παρουσίασε 7 αγωνιστικές ομάδες στο μπάσκετ (ανδρικό, εφηβικό, παιδικό, και από δύο ομάδες παμπαίδων σε α και β κατηγορία, αναδείχτηκε 2ος στο πρωτάθλημα ανδρών, πρωταθλητής Κρήτης στο παιδικό – το οποίο κατέλαβε την 5η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα- και πρώτος στην Κρήτη στους παμπαίδες β). Παράλληλα το τμήμα βόλεϊ γυναικών αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κρήτης και νικώντας στα μπαράζ ανέβηκε στην Α2 εθνική κατηγορία, ενώ φέτος κατεβαίνει και πάλι η ανδρική ομάδα βόλεϊ του συλλόγου στο πρωτάθλημα.

Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι δύο μέλη της επιτροπής, είχαν άμεσο συμφέρον στην κατανομή των ωρών. Τόσο ο κ. Αδοντάκης ως αθλητής του ΑΟΚ, όσο και η κα Λίνα Ψούνη – προϊστάμενη του αθλητικού τμήματος του δήμου, ως πρόεδρος της ομάδας ΑΝΕΜΟΣ. Για τον λόγο αυτό ο Κύδωνας είχε προτείνει να υπάρχουν σαφή κριτήρια στην κατανομή των ωρών και να αποφευχθούν οι αδικίες.

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής ο κ. Αδοντάκης φέρθηκε με αλαζονικό και αυταρχικό τρόπο στον εκπρόσωπο του σωματείου μας. Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τους στόχους που είχαν.

Από τα 15 σωματεία που ζήτησαν ώρες στην χρήση των αθλητικών χώρων, τα 14 πήραν ότι ζήτησαν, εξασφαλίζοντας τις ώρες που είχαν την περσινή περίοδο ή τις αύξησαν. Μόνο στον Α.Ο.Κύδων η επιτροπή κατακρεούργησε τις ώρες και από 85 που είχε πέρσι, προτείνει να μειωθούν στις 34(!!) συνολικά και για τα δύο αγωνιστικά τμήματα (Μπάσκετ και Βόλεϊ).

Αυτή η άθλια πρόταση διαλύει την προσπάθεια των τμημάτων μας, διότι είναι αδύνατον να γυμναστούν 450 και πλέον αθλητές μπάσκετ και βόλεϊ σε αυτές τις ώρες. Χαρακτηριστική απόδειξη εκτός των άλλων για τους σκοπούς που εξυπηρετεί αυτή η πρόταση είναι ότι μη έχοντας (ή μη θέλοντας) να προσφέρει η επιτροπή άλλες ώρες στα υπόλοιπα σωματεία ενώ πέρσι είχαν διαθέσει στους αντίστοιχους χώρους 232 προπονητικές ώρες, η φετινή τους πρόταση διαθέτει μόλις 199 αφήνοντας κενές τις υπόλοιπες 33.

Παράλληλα μηδένισαν τις ώρες του Κύδωνα στη Σούδα και αρνήθηκαν να δώσουν ώρες στο Ακτωτήρι. Τα πάντα αρκεί να κάνουμε την ζημιά στον …εχθρό! Οι υπεύθυνοι αυτής της εμπαθούς και εκδικητικής συμπεριφοράς που αδιαφορούν για το κακό που προκαλούν στη νεολαία της πόλης μας που αθλείται στον Α.Ο.Κύδων θα έπρεπε να ντρέπονται. Αν είναι ικανοί να νοιώσουν ντροπή!

Ο Α.Ο.Κύδων πιστεύει ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που ευθύνονται για αυτό παραπληροφόρησαν την Δημοτική Αρχή για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Για τον λόγο αυτό:

1.Σήμερα Τετάρτη 30 Αυγούστου, αντιπροσωπεία του συλλόγου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο για να ξεκαθαρίσουν το θέμα και να μην εγκριθεί αυτή η απαράδεκτη πρόταση.

2.Θα ενημερώσει όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το θέμα και κάθε δημοτικό σύμβουλο για να μην εγκριθεί μια τέτοια κακόβουλη και εκδικητική προς το σωματείο του Κύδωνα, πρόταση.

3.Θα ενημερώσει τις τοπικές επιτροπές Μπάσκετ και Βόλεϊ καθώς τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες για την επίθεση αυτή που δέχεται ο σύλλογος και θα ζητήσει την παρέμβαση τους για την αποκατάσταση του δικαίου και για να μην επαναληφθεί μία τέτοια κακόβουλη ενέργεια.

4.Θα ενημερώσει πλατιά την Χανιώτικη κοινωνία για αυτή την μικρόψυχη και κακόβουλη προσπάθεια σε βάρος της αθλούμενης νεολαίας.

5.Θα ενημερώσει την ΓΓΑ και το Υπουργείο Αθλητισμού για την κατάχρηση εξουσίας από ανθρώπους που είχαν την ευθύνη της διαχείρισης αθλητικών χώρων που παρεχώρησε η πολιτεία προς την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και τους βουλευτές του Νομού.

Ο Α.Ο.Κύδων πιστεύει ότι αυτή η προσπάθεια δεν είχε την έγκριση του Δημάρχου. Αυτό όμως θα αποδειχθεί από την έκβαση της σημερινής συνάντησης του συλλόγου με τον Δήμαρχο. Σε κάθε περίπτωση ο σύλλογος θα παλέψει μέχρι το τέλος για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του για χάρη των αθλητών του, χωρίς να ζητήσει τίποτα παραπάνω από αυτά που δικαιούται αλλά και τίποτα λιγότερο.»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα