Μπαρμπέρης με… 12 κινητικά τικ το λεπτό κάνει «θαύματα» με το ξυράφι | Video

Μπορεί να ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά ένας μπαρμπέρης από το Μπρούκλιν με σύνδρομο Τουρέτ όχι μόνο έχει καταφέρει να ανταποκρίνεται άψογα στις απαιτήσεις του επαγγέλματός του, αλλά με τα χρόνια έχει αποκτήσει αφοσιωμένη πελατεία που «πίνει νερό στο όνομά του».

Το σύνδρομο Τουρέτ είναι μια κληρονομική νευροψυχιατρική διαταραχή που χαρακτηρίζεται συνήθως από πολλαπλά κινητικά και τουλάχιστον ένα φωνητικό τικ. Εξ ορισμού λοιπόν, θα περίμενε κανείς ότι ένα άτομο με αυτού του είδους το σύνδρομο δεν θα μπορούσε ποτέ θα εργάζεται ως μπαρμπέρης,

ένα επάγγελμα που απαιτεί σταθερό χέρι, χειρουργική ακρίβεια και επιδέξιο χειρισμό της… φαλτσέτας.

Βλέποντας όμως τον David Arce, έναν 28χρονο μπαρμπέρη με σύνδρομο Τουρέτ, επί το έργον, συνειδητοποιεί κανείς ότι η ανθρώπινη θέληση και η αγάπη για ένα επάγγελμα μπορεί να νικήσει όλα τα εμπόδια.

Ο Arce, ο οποίος εργάζεται σε κουρείο εδώ και 14 χρόνια, αγαπά με τόσο πάθος τη δουλειά του και την καθημερινή επαφή με τους πελάτες, που ουσιαστικά έχει βρει κάποιου είδους θεραπεία μέσα από τα ψαλίδια και τα ξυράφια του. «Τα τικ μου μειώνονται αισθητά όταν κόβω τα μαλλιά ενός πελάτη ή τον ξυρίζω. Ακούγεται απίστευτο, αλλά η πιο χαλαρωτική στιγμή μέσα στη μέρα μου είναι όταν κρατάω τη φαλτσέτα στον λαιμό ενός πελάτη », είπε στην New York Post ο 28χρονος, εξηγώντας ότι τις στιγμές που δεν εργάζεται, οι ακούσιοι μυικοί σπασμοί του μπορεί να φτάσουν και τους 12 ανά λεπτό.

Όσο για τις αντιδράσεις των πελατών όταν παρατηρούν για πρώτη φορά ότι ο μπαρμπέρης τους έχει Τουρέτ, αυτές ποικίλουν από απλή έκπληξη μέχρι… καθαρό πανικό. Στη συνέχεια όμως, βλέποντας την καταπληκτική δουλειά του, έρχονται και ξανάρχονται στο κουρείο, για να αφεθούν στα μαγικά του χέρια. «Αρχικά φρικάρουν πολλοί. Κάποιοι φτάνουν στο σημείο να βάλουν τις φωνές. Ωστόσο, όταν βλέπουν το αποτέλεσμα στο τέλος του κουρέματος ή τους ξυρίσματος, μένουν άφωνοι», αναφέρει με περηφάνια ο 28χρονος, ο οποίος σκοπεύει να ασκήσει αυτό το επάγγελμα για πολλά χρόνια ακόμη.

protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα