Από το Βέλγιο στα Χανιά: Γνωρίστε το ζευγάρι που φτιάχνει την δικιά του φρέσκια, αρωματική μπίρα

Πολύ λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης, στη λεωφόρο Καζαντζάκη στο Βαμβακόπουλο, λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό μια μικρή παραγωγική μονάδα.

Ο Μιχάλης και η Ορελή, δύο νέα παιδιά παράγουν με πολλή αγάπη και μεράκι, την μπίρα που ονόμασαν “White Mountains – Λευκά Όρη’’. Μια Triple Hop Pale Ale. Μια αρωματική, αφιλτράριστη, απαστερίωτη και φυσικά θολή μπίρα, φτιαγμένη με πολύ μεράκι η οποία, όπως λένε οι

ίδιοι, «πίνεται παγωμένη παρέα με καλούς φίλους».

Η ιστορία της Ορελή και του Μιχάλη έχει πολλή αγάπη… Αγάπη ο ένας για τον άλλο και οι δυό τους για την μπύρα και τα Χανιά. Εδώ επέλεξαν να έρθουν μόλις πριν ένα χρόνο και να δημιουργήσουν αυτό το ζυθοποιείο στο οποίο φτιάχνουν τη δική τους ελληνο-βελγική μπίρα. Μια μίξη βελγικής τεχνογνωσίας και παράδοσης με το ελληνικό πάθος για δημιουργία και τις εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Η Ορελή γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες, σπούδασε παιδαγωγικά και έχει μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστήμες. Ο Μιχάλης γεννήθηκε στην Καβάλα, στα 15 βρέθηκε στην Ξάνθη και από εκεί στα 18 για σπουδές στη Θεσσαλονίκη (Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και παράλληλα στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, την ΣΣΑΣ). Στα 22 ήταν ήδη ένας αξιωματικός της Οικονομικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού. Ταυτόχρονα, όμως, ο Μιχάλης έκανε μεταπτυχιακό στις πολιτικές επιστήμες και την κοινωνιολογία και έβγαλε και μια από τις δύσκολες και ενδιαφέρουσες σχολές των ΤΕΙ – Οινολογία και Τεχνολογία ποτών στο ΤΕΙ Αθηνών.

Οι δύο τους γνωρίστηκαν το 2011 στο Βέλγιο όπου είχε πάει ο Μιχάλης για να μάθει περισσότερα σχετικά με το αγαπημένο του ποτό: τη μπίρα. Εκεί γνώρισε την Ορελή η οποία τον μύησε στο μαγικό κόσμο της βελγικής ζυθοποιίας. Τρία χρόνια αργότερα, το 2014 η Ορελή πήρε την μεγάλη απόφαση και μετακόμισε στην Αθήνα και από εκεί το 2016 στα Χανιά.

Η αρχή έγινε όταν βρήκαν τον χώρο του ζυθοποιείου στο Βαμβακόπουλο, ήρθε ο εξοπλισμός από το εξωτερικό και οι πρώτες ύλες (κριθάρι) από την Θράκη και κάπως έτσι άρχισαν να πειραματίζονται με τις γεύσεις, αρχικά σε μία μικρή δεξαμενή, των 50 λίτρων. Μόλις βρήκαν τη συνταγή που ήθελαν, την μετέφεραν στην μία από τις δύο δεξαμενές ζύμωσης/ωρίμανσης που διαθέτει το Lafkas Brewery. Εκεί παράγεται η κύρια ετικέτα «White Mountains – Λευκά Όρη’’ και στη δεύτερη δεξαμενή παράγονται εποχιακά μπίρες διαφόρων τύπων, οι οποίες θα αλλάζουν κάθε 3-4 μήνες.

Έτσι, η παραγωγή ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, η εμφιάλωση στα τέλη Νοεμβρίου και αυτή τη στιγμή το Lefkas Brewery διαθέτει παραγωγική δυναμικότητα 4000 λίτρων και 10.000 – 12.000 μπουκαλιών μηνιαίως

Μετά από αυτό, επόμενο βήμα είναι η διάθεση της μπίρας στις τοπικές επιχειρήσεις. «Στην αρχή υπάρχει ένας δισταγμός, λέει ο Μιχάλης στο zarpanews.gr, ωστόσο πρόκειται για ένα πολύ καλό προϊόν, μιλάμε για φρέσκια μπίρα που φτιάχνεται εδώ στα Χανιά, πολύ αρωματική, αφιλτράριστη, απαστερίωτη. Μόλις την δοκιμάζουν την προτιμούν!»

Δείτε ΕΔΩ τις επιχειρήσεις που διαθέτουν μέχρι στιγμής την μπίρα.

Όπως τονίζει ο Μιχάλης, διαρκής στόχος τους είναι η παραγωγή ποιοτικής μπίρας, η οποία θα φτάνει πάντα φρέσκια στον καταναλωτή!

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα