Αντιμετωπίστε τους πόνους της περιόδου με φυσικό τρόπο

Η δυσμηνόρροια ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες, οι οποίες βιώνουν κάθε μήνα τους οξείς πόνους της περιόδου, ενώ πολλές φορές αναγκάζονται να καταφύγουν σε αναλγητικά φάρμακα, για να μπορέσουν να αντέξουν τον πόνο και να σταθούν στα πόδια τους, για να βγάλουν εις πέρας τις υποχρεώσεις τους.

Εκτιμάται, ότι το 90% των γυναικών θα βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή τα δυσάρεστα συμπτώματα της δυσμηνόρροιας, ενώ για ένα μικρότερο ποσοστό ο πόνος που συνοδεύει την έμμηνο ρύση είναι αφόρητος.

Συμβουλή: Έχετε υπόψη σας, ότι ο υπερβολικός πόνος μπορεί να είναι σημάδι κάποιου άλλου προβλήματος, όπως

η ενδομητρίωση ή κάποια μόλυνση στη μήτρα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν δε μπορείτε να ελέγξετε τον πόνο, ή αν υποφέρετε από εμετούς, υπερβολική αιμορραγία ή πυρετό.

Για τις υπόλοιπες, εκείνες οι μέρες του μήνα μπορούν να γίνουν περισσότερο ευχάριστες, με τη βοήθεια ορισμένων φυσικών θεραπειών, που βοηθούν στην αντιμετώπιση των κραμπών, του φουσκώματος και την αλλαγή της διάθεσης.

1. Φάτε τα λαχανικά σας

Η καλή πρόσληψη ασβεστίου και μαγνησίου έχει βρεθεί ότι βοηθά στη χαλάρωση των μυών και ανακουφίζει από τις κράμπες. Μια διατροφή πλούσια σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το λάχανο, θα ενισχύσει τα επίπεδα μαγνησίου και ασβεστίου, ενώ λειτουργεί και ως διουρητικό, βοηθώντας στην ανακούφιση του φουσκώματος. Τα φυλλώδη λαχανικά είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Κ, η οποία μπορεί να βοηθήσει να αποτρέψει την υπερβολική αιμορραγία.

2. Κόψτε το junk food

Για πολλές γυναίκες η περίοδος συνοδεύεται από μια ακαταμάχητη λιγούρα για junk food. Ωστόσο, οι τροφές που περιέχουν πολύ αλάτι ενισχύουν το φούσκωμα, ενώ η ζάχαρη και τα τρανς λιπαρά αυξάνουν τα επίπεδα οιστρογόνων, που ευθύνονται για τα δυσάρεστα συμπτώματα.

3. Δοκιμάστε μια παπάγια

Προσθέστε λίγη παπάγια στο πρωινό σας, ή φάτε λίγα κομματάκια του τροπικού αυτού φρούτου ως σνακ. Η παπάγια είναι πλούσια σε καροτένιο και βιταμίνες A, C, καθώς επίσης και στο ένζυμο παπαΐνη, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση και τη διευκόλυνση της ροής κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως.

4. Βγείτε στον ήλιο

Η βιταμίνη D3 έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τις κράμπες.

5. Ιδρώστε στο γυμναστήριο

Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες και βελτιώνει τη διάθεση γενικότερα. Δοκιμάστε ασκήσεις αεροβικής διάρκειας 30 λεπτών.

6. Ρίξτε το στους ξηρούς καρπούς

Καρύδια, αμύγδαλα και κολοκυθόσποροι είναι πλούσια σε μαγγάνιο και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν τον οργανισμό να ανταπεξέλθει καλύτερα στους πόνους της περιόδου.

7. Πιείτε πολύ νερό

Ξεχάστε για λίγες ημέρες το αλκοόλ και πιείτε πολύ νερό. Το χλιαρό νερό αυξάνει τη ροή του αίματος στο δέρμα και απαλύνει τις κράμπες στους μύες, ενώ βοηθά και στην αντιμετώπιση του φουσκώματος.

8. Κάντε γιόγκα

Η γιόγκα χαλαρώνει το σώμα, αυξάνει τη ροή του αίματος και απαλύνει τις κράμπες.

9. Βάλτε κανέλα

Η κανέλα αποτελεί καλή πηγή μαγγανίου και βοηθά στις κράμπες και τη χώνεψη.

10. Πιείτε ένα χαμομήλι

Το χαμομήλι χαλαρώνει, τόσο εσάς όσο και τους μύες σας, ενισχύοντας τα επίπεδα του αμινοξέος γλυκίνη στον οργανισμό, το απαλύνει τις συσπάσεις στους μυς της μήτρας και την ένταση στα νεύρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα