Ανδρουλάκης: «Ηρθε η ώρα να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη ελπίδα του λαϊκού κόσμου»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην Αθήνα, κατέθεσε το όραμά του για την Ελλάδα και τον ενιαίο φορέα.

Το όραμά του για ένα νέο κόμμα – θεσμό, για μια ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη αλλά και για μια διαφορετική Ελλάδα, μακριά από το βόλεμα, τον εθνολαϊκισμό, την αναξιοκρατία, ξεδίπλωσε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η κεντρική προεκλογική ομιλία

μπροστά σε χιλιάδες πολίτες στο Γκάζι, κυρίως νέους, χαρακτηρίστηκε από τη συγκίνηση τόσο του ευρωβουλευτή και υποψήφιου για την ηγεσία της προοδευτικής παράταξης, όσο και των εκπροσώπων όλων των γενεών του χώρου. Μέσα σε έντονα χειροκροτήματα ο Νίκος Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε για τη μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σύστημα, αρχής γενομένης με τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η μητέρα μου δεν με γέννησε ούτε υπουργό ούτε πρόεδρο. Είμαι ένας από τους πολλούς. Είμαι ένας από σας. Ζητώ από εσάς να πάρετε την υποψηφιότητά μου στα χέρια σας, μόνο στα δικά σας. Και δεσμεύομαι ότι δεν θα σας προδώσω ποτέ», είπε θέλοντας να βάλει τη σφραγίδα της αλλαγής που επιδιώκει σε όλα τα επίπεδα.

Μιλώντας για το νέο φορέα τόνισε:

«Αυτό το κόμμα πρέπει να είναι παράδειγμα σε σχέση με το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Ένα κόμμα που θα διαπαιδαγωγήσει τα στελέχη του -και ιδιαίτερα τα νεότερα στελέχη- ότι η πολιτική δεν είναι βόλεμα. Δεν είναι επάγγελμα. Η πολιτική είναι προσφορά ανιδιοτέλειας.

Η προσφορά ενός ανθρώπου απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στην οικογένειά του, απέναντι στα παιδιά και τα εγγόνια του. Θέλω λοιπόν να σας δεσμευτώ ότι αυτό το κόμμα που θα φτιάξουμε, κρατώντας τις ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας, τη φιλοευρωπαϊκή ιστορία της ανανεωτικής αριστεράς, τις φιλελεύθερες δυνάμεις που μιλούσαν μεταρρυθμιστικά για πολλά χρόνια, αυτό το κόμμα της κεντροαριστεράς θα προκαλέσει ένα δημιουργικό σεισμό στο πολιτικό σύστημα. Και θα απαντήσει στον κ. Τσίπρα ότι η κεντροαριστερά δεν είναι ο εθνολαϊκισμός και στον κ. Μητσοτάκη ότι οι φιλελεύθερες ιδέες δεν ταιριάζουν με ένα κόμμα το οποίο ακόμη και σήμερα κυβερνιέται από ακροδεξιές αντιλήψεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου».

Ανέφερε ότι στις περιοδείες του συναντά ανθρώπους που του στέλνουν ένα μόνο μήνυμα: «Ηρθε η ώρα να τα καταφέρουμε, ήρθε ξανά η ώρα πρωταγωνιστήσουμε. Ήρθε η στιγμή η Δημοκρατική Παράταξη να γίνει ξανά η παράταξη του λαϊκού κόσμου της χώρας. Των νέων, αυτών που η κρίση οδήγησε και οδηγεί στο κοινωνικό περιθώριο».

Η επόμενη ημέρα

«Αυτή η παράταξη θα είναι μια παράταξη ενωμένη που θα σέβεται τις διαφορετικότητες. Όμως δεν μπορώ να δεχθώ τις αποφάσεις να τις παίρνει ο αρχηγός ή οι αρχηγοί των κομμάτων. Πήρε μια απόφαση η κα Γεννηματά με τον κ. Θεοδωράκη να έχουμε δυο Κ.Ο. Σεβαστή η άποψή τους. Την απόφαση αυτή δεν θα την πάρω ούτε αυτοί ούτε εγώ ούτε οι υπόλοιποι. Την απόφαση αυτή θα την πάρουν οι δεκάδες χιλιάδες συνιδρυτές στις 12 και 19 Νοεμβρίου που θα καθορίσουν, χωρίς ποσοστώσεις και ειδικές κατηγορίες, το ιδρυτικό συνέδριο στις αρχές του 2018.

Στη Βουλή θα υπάρχει μια φωνή. Εάν ηγηθώ, το ιδρυτικό συνέδριο δεν θα είναι ένα συνέδριο χειροκροτητών προειλημμένων αποφάσεων. Θα είναι το πρώτο συνέδριο διαδραστικό σε όλο τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Εάν έχω μια φιλοδοξία είναι η δημοκρατική παράταξη να ηγηθεί του προοδευτικού κόσμου της χώρας πλειοψηφικά στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα