Αίσιο τέλος για τα πέντε «φυλακισμένα» σκυλάκια σε σπίτι στα Χανιά | Photos

Καταγγελία για μια κυρία-ψυχικά ασθενή, που είχε εγκλωβίσει στο σπίτι της στα Χανιά, διάφορα ζώα, σκύλους, γάτες και καναρίνια, έλαβε την περασμένη εβδομάδα ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων. Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση από τα μέλη του συλλόγου και οι εθελοντές «έπιασαν δουλειά».

Αναλυτικά:

Πριν μια εβδομάδα,ειδοποιηθήκαμε από την αστυνομία για ένα πολύ άσχημο περιστατικό.

Μια κυρία-ψυχικά ασθενής-είχε εγκλωβίσει στο σπίτι της διάφορα ζώα,σκύλους,γάτες,καναρίνια.

Η κυρία νοσηλεύεται και τα ζώα ήταν κλεισμένα

μέσα αβοήθητα σε πλήθος περιττωμάτων,χωρίς φαγητό και νερό.

Όταν πήγαν οι εθελοντές μας βρήκαν μια γατούλα σε κλουβί παπαγάλου,μία ελεύθερη και ένα ημιθανές καναρίνι.

Ένα από τα σκυλάκια ήταν ένα γνωστό αδέσποτο της πλατείας δικαστηρίων που είχε εξαφανιστεί περίπου ένα μήνα πριν,το οποίο έτρεξε αμέσως στην πλατεία που ήταν κοντά και φιλοξενείται από τον εθελοντή που το φρόντιζε.

Υπήρχαν ακόμη πέντε σκυλάκια,3 κουτάβια 3-4 μηνών και δύο ενήλικα νεαρά μικρόσωμα πανέμορφα.Τα ζωάκια είναι όλα πολύ φιλικά,τα κουτάβια είναι σκελετωμένα,είναι ημίαιμα κυνηγοσκυλάκια που θα γίνουν μεσαίου μεγέθους.

Η γατούλα του κλουβιού μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο και φιλοξενείται από μέλος μας, ενώ το καναρίνι το πήρε κάποιος γείτονας.

η ώρα της αποπαρασίτωσης

Ψάχναμε επειγόντως φιλοξενίες,κάναμε αναρτήσεις στη σελίδα μας (https://www.facebook.com/filozoikos.chaniwn/posts/1912198239036149) αλλά δε βρέθηκε τίποτα,τα σκυλάκια όμως έπρεπε να απομακρυνθούν άμεσα και ήμασταν σε απόγνωση αφού δεν υπήρχε περιθώριο φιλοξενίας γιατί ήδη φιλοξενούμε συνολικά περίπου 150 ζώα σε σπίτια μελών,ενώ αντιμετωπίζαμε προβλήματα και με τους γείτονες που είχαν στοχοποιήσει τους εθελοντές και κάθε φορά που πηγαίναμε,αντιμετωπίζαμε φραστικές επιθέσεις γιατί δεν αναλαμβάναμε τις «υποχρεώσεις μας» και δεν «κάναμε τη δουλειά μας»,αφού ήταν πολύ απλό «να φορτώσουμε τα ζώα σε μια κλούβα» και να τα πάρουμε αμέσως από εκεί,αφού η μυρωδιά ήταν αφόρητη.

Βέβαια αν κάποιος έμπαινε στο σπίτι θα διαπίστωνε ότι η κατάσταση ήταν χρόνια και δε δημιουργήθηκε την τελευταία εβδομάδα,αλλά τώρα είχαν βρεθεί κάποιοι που μπορούσαν να τους αποδώσουν ευθύνες και αυτοί δεν ήταν η Πολιτεία και οι φορείς της,αλλά οι εθελοντές.Η ιστορία ευαισθητοποίησε τους εθελοντές της οργάνωσης archenoah-kreta που έχουν πραγματοποιήσει δωρεάν χιλιάδες στειρώσεις αδέσποτων στην Ελλάδα και έχουν κάνει συμβάσεις με τους δήμους Χανίων, Πλατανιά και Αποκορώνου και την κτηνίατρο κα Αντωνία Χατζηδιάκου,οι οποίοι κινητοποιήθηκαν αμέσως για να βρουν οικογένειες για όλα τα σκυλάκια,ενώ ανέλαβαν όλα τα έξοδα εμβολιασμού και ηλεκτρονικής σήμανσης.

Θα έπρεπε όμως να βρεθεί φιλοξενία ενός μήνα μέχρι τα ζώα να είναι σε θέση να ταξιδέψουν.Και πάλι εκεί η βοήθεια της οργάνωσης ήταν καταλυτική.

Ευχαριστούμε την εταιρεία Σ&Μ ΤΣΕΠΕΤΗΣ ΑΕ η οποία ανέλαβε τα έξοδα των ζώων για να καλυφτούν οι φιλοξενίες και τον κο Γιάννη Ζακυνθινάκη, καθώς και κάποιους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας.

Τα σκυλάκια πλέον έιναι καθαρά,πολύ χαρούμενα,ελεύθερα και απαλλαγμένα από τους εκατοντάδες ψύλλους που κατέτρωγαν το κορμάκι τους.

Δυστυχώς υπάρχει και η φιλοζωία στη λανθάνουσα μορφή της.

Η κηδεμόνας είναι φανερό ότι δεν κακοποιούσε ενεργητικά τα ζωάκια,αφού όλα ήταν φιλικά και εξοικειωμένα με το ανθρώπινο χάδι,αλλά τα είχε καταδικάσει να ζουν φυλακισμένα στο χειρότερο περιβάλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα