Αυτή ήταν η μικρή προφητεία του Νοστράδαμου που αποδείχτηκε ολότελα σωστή

Ο γιατρός, φαρμακοποιός, αστρολόγος και αποκρυφιστής Μισέλ ντε Νοστρεντάμ πίστεψε ότι μπορούσε να προβλέψει το μέλλον, γι’ αυτό και κατέγραψε τις προφητείες του αναλυτικά ώστε να μείνουν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Το όνομά του έμεινε τρανό στους αιώνες, τόσο λόγω των σφοδρών πολεμικών και αμφισβητήσεων που έχουν δεχτεί οι προβλέψεις του όσο φυσικά και μέσα από τις χιλιάδες των ορκισμένων πιστών του, που συνεχίζουν να διαβάζουν τις τετράστιχες προφητείες του για να προβλέψουν σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς.

Όποια

κι αν είναι η ετυμηγορία για την αλήθεια των προφητειών του, ένα είναι σίγουρο: πως τον θάνατό του τον προέβλεψε και με το παραπάνω!

Υποφέροντας από αρθρίτιδα και ποδάγρα κατά το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε εκεί στα τελευταία του, όταν ένιωσε πως η εύθραυστη καρδιά του ήταν έτοιμη να τον προδώσει.

Στα τέλη Ιουνίου του 1566 λοιπόν, ο Νοστράδαμος συνέταξε τη μακροσκελή του διαθήκη, αφήνοντας τα πάντα στην οικογένειά του, και το απόγευμα της 1ης Ιουλίου είπε στον γραμματέα του: «Δεν θα με βρεις ζωντανό την αυγή». Το επόμενο πρωινό τον βρήκε πράγματι νεκρό στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι του…

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα