Black Friday: Μέχρι αργά το απόγευμα οι Χανιώτες στο κυνήγι της προσφoράς | Photos

Παραμονή Πρωτοχρονιάς θύμιζε το απόγευμα το κέντρο των Χανίων με ιδιαίτερα αυξημένη εμπορική κίνηση στην Αγορά, λόγω της σημερινής ημέρας εκπτώσεων με την ονομασία «Black Friday».Τα προϊόντα τεχνολογίας είχαν την τιμητική τους με άτομα όλων των ηλικιών να αναζητούν τις καλύτερες τιμές για κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις και κονσόλες παιχνιδιών.

Ωστόσο, στα Χανιά,

δεκάδες έμποροι συμμετείχαν στην Black Friday, προχωρώντας σε προσφορές σε μια μεγάλη γκάμα ειδών, από ρούχα, εσώρουχα, παπούτσια και καλλυντικά μέχρι… καφέδες.Πάντως, δεν έλειψαν οι καταγγελίες πολιτών στο zarpanews.gr ότι ορισμένες από τις προσφορές ήταν εικονικές καθώς το αυτοκόλλητο της Black Friday είχε μεν μπει στην βιτρίνα όμως μέσα στο κατάστημα δεν υπήρχαν εκπτώσεις.Τι είναι

Ο όρος Black Friday έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1960 και σηματοδοτεί την αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στις ΗΠΑ. Είναι η Παρασκευή που ακολουθεί την αμερικανική γιορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών και συνήθως πραγματοποιείται στο διάστημα μεταξύ 23-29 Νοεμβρίου.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν βεβαίως χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία.

Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.

Καθιερώθηκε λοιπόν η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους, εξ’ ου και η ονομασία Black Friday.

Ο θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία και κάθε χρονιά συμμετέχουν όλο και περισσότεροι λιανέμποροι.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα