8 τρόποι για να δροσίζεσαι τις καυτές μέρες του καλοκαιριού (χωρίς κόστος)

Μπορεί να λατρεύουμε το καλοκαίρι αλλά έχει και αυτό τα αρνητικά του, όπως και οτιδήποτε άλλο ωραίο σε αυτή τη ζωή. Μιλάμε για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού όπου η πολύ ζέστη μέσα και έξω από το σπίτι είναι αφόρητη. Η προφανής λύση είναι το air condition αλλά αυτό έχει και κόστος και αν είναι μονίμως ανοιχτό το κόστος είναι αρκετά μεγάλο.

Ποιες είναι, όμως, οι άλλες λύσεις που μπορεί να σε βοηθήσουν τις καυτές μέρες του Αυγούστου; Διάβασε παρακάτω και θα μάθεις…

1. Βαμβάκι

Κράτα τα σατέν, τα μεταξωτά και τα σεντόνια από πολυέστερ για τις πιο κρύες νύχτες. Τα βαμβακερά ανοιχτόχρωμα σεντόνια είναι ιδανικά για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού καθώς πέρα από το ότι είναι πιο ανάλαφρα, βοηθούν το κρεβάτι και το σώμα σου να αναπνέει πολύ καλύτερα.

2. Φούρνος

Το καλοκαίρι δεν είναι η εποχή για να φτιάχνεις φαγητά με πολλά τυριά που λιώνουν στο φούρνο ή καυτερά κοτόπουλα στο φούρνο. Αντιθέτως προσπάθησε να τρως κρύα πιάτα – σαλάτες κυρίως – και να αποφεύγεις να προσθέτεις ζεστή στο σπίτι σου. Ακόμα, όμως, κι αν θέλεις να μαγειρέψεις κάτι κάν’το στην ψηστιέρα στο μπαλκόνι σου και όχι στο φούρνο. Το σώμα σου παράγει περισσότερη ζέστη όταν το ταϊζεις μία τεράστια καυτή μπριζόλα από ότι όταν του δίνεις φρούτα, λαχανικά και χυμούς.

3. Πάγος

Αν ζεσταίνεσαι πάρα πολύ πάρε λίγο πάγο από την κατάψυξη και κάνε κομπρέσες στους καρπούς, το λαιμό, τους αγκώνες, τα γόνατα και πίσω από τα γόνατα.

4. Ρούχα

Διάλεξε ένα ανάλαφρο, απαλό, βαμβακερό μπλουζάκι και ένα σορτσάκι και κάνε έτσι τις δουλειές σου μέσα στο σπίτι. Αυτό που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνεις είναι να κυκλοφορείς γυμνή καθώς όταν είσαι γυμνή ο ιδρώτας μένει στο σώμα σου και δεν απορροφιέται από τα ρούχα σου.

5. Δημιουργικότητα

Αν νομίζεις ότι ο ανεμιστήρας υπάρχει μόνο για να σε δροσίζει κάνεις λάθος. Βάλε τον ανεμιστήρα να κοιτάει προς τα έξω και αυτός αυτό που θα κάνει θα είναι να εμποδίζει το ζεστό αέρα να μπαίνει μέσα στο σπίτι.

6. Νερό

Πολλές φορές ο λόγος που μπορεί να ιδρώνεις κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι ότι είσαι αφυδατωμένη. Πιες ένα ποτήρι παγωμένο νερό πριν πέσεις για ύπνο και θα νιώσεις πολύ καλύτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

7. Πέσε χαμηλά

Ο ζεστός αέρας ως γνωστόν πηγαίνει προς τα πάνω. Έτσι προσπάθησε τις καυτές νύχτες να κοιμάσαι όσο πιο χαμηλά στο έδαφος γίνεται. Αν το σπίτι σου είναι ένας όροφος κοιμήσου στρωματσάδα ενώ αν το σπίτι σου είναι διώροφο κοιμήσου στον πρώτο όροφο έτσι ώστε να είσαι όσο πιο χαμηλά γίνεται.

8. Κρύα πόδια

Αν ζεστένεσαι πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορείς πριν κοιμηθείς να βάλεις τα πόδια σου για λίγο σε μία λεκάνη με κρύο νερό. Ακόμα καλύτερα κράτησε τη λεκάνη δίπλα στο κρεβάτι σου έτσι ώστε να μπορείς να δροσίζεσαι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Keywords
Τυχαία Θέματα