5 βήματα για να ντυθείς και να νιώσεις γεμάτη αυτοπεποίθηση

H σύνδεση που υπάρχει μεταξύ ρούχων και αυτοπεποίθησης είναι σχεδόν αυτονόητη. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Experimental Social Psychology, το επικυρώνει, έδειξε πως οι φοιτητές ιατρικής που φορούσαν τις λευκές ρόμπες απέδιδαν πολύ καλύτερα σε σχέση με εκείνους που φορούσαν απλά τα ρούχα τους. Μπορεί να σκέφτεσαι, και αυτό τι σχέση έχει με μένα; Την εξήγηση την δίνει η ψυχολογία. Υπάρχουν συσχετισμοί μεταξύ του τι φοράς και ποιες είναι γενικότερα οι δυνατότητες σου.

Έχεις ακούσει τα κλισέ που λένε «ντύσου για την δουλειά που θες,

όχι για την δουλειά που έχεις» Αν ψάχνεις να βρεις την αυτοπεποίθηση σου, γιατί δεν το σκέφτεσαι και λίγο τι παίζει με τα ρούχα σου; Τα outfits είναι ένα εξαιρετικό όπλο για να νιώσεις πιο δυναμική. Σε περίπτωση που σκέφτεσαι τι θα βάλεις σήμερα για να λάμψεις, εκτός από την ιατρική ρόμπα, υπάρχουν και άλλα ρούχα που μπορούν να τονώσουν την αυτοπεποίθηση σου, αρκεί να ξέρεις λίγο τι πρέπει να κάνεις.

Μάθε να ντύνεσαι ανάλογα με τον σωματότυπο σου

Βρες τα jeans που ταιριάζουν καλύτερα σε σένα, τα υφάσματα που σε κολακεύουν, τα μήκη στις φούστες που κάνουν τη σιλουέτα σου να δείχνει πιο κομψή. Φυσικά το σωστό σουτιέν, ένα λάθος εσώρουχο μπορεί εύκολα σου να αφαιρέσει πόντους, χωρίς καν να το καταλάβεις

Τόνισε τα δυνατά σου σημεία

Τι σου αρέσει πάνω σου; Βρες το και ανέδειξε το.

Τα χρώματα που σου πάνε περισσότερο

Το σωστό χρώμα και η ακόμα πιο σωστή απόχρωση μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σου να λάμψει και να τονίσει τα μάτια σου. Ναι, τα χρώματα είναι όσο σημαντικές είναι και οι υφές των υφασμάτων, πρόσεξε τα για να μην χαντακωθείς.

Θυμήσου πότε ένιωσες καλά φορώντας κάτι

Προσπάθησε να θυμηθείς την περίσταση και πόσο όμορφη έδειχνες μέσα στο outfit που φορούσες. Μπορεί να ήταν ένα φόρεμα καθημερινό, ή ένα σύνολο που επέλεξες για να πας στον γάμο κάποιου αγαπημένου σου προσώπου, ή ένα φανταστικό blazer στο γραφείο. Με τι το συνδύασες; Πως ένιωσες; Τι χρώμα ήταν; Θυμάσαι την αίσθηση και τα υλικά; Φόρα κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις ξανά τα ίδια υπέροχα συναισθήματα για τον εαυτό σου.

Καθόρισε εσύ το στυλ σου

Η λύση στην εξίσωση της αυτοπεποίθηση είναι να είσαι ο εαυτός σου και να εκτιμάς την μοναδικότητα σου. Αυτή είναι όλη η υπόθεση στο να ντύσεσαι καλά. Αντί να κάθεσαι να αντιγράφεις τους trendsetters, δεν είπε κανείς να μην εμπνέεσαι, αλλά δεν χρειάζεται να τους ακολουθείς ευλαβικά, βρες δικό σου τρόπο έκφρασης μέσα από τα ρούχα σου και δημιούργησε την δική σου ταυτότητα. Όχι μόνο θα αισθανθείς πραγματικά άνετα, αλλά θα είσαι σίγουρη πως δεν μοιάζεις με κανέναν άλλο εκεί έξω.

marieclaire.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα