5 τρόποι για να κάνεις το δέρμα σου πιο δυνατό

Ποια δεν θέλει όμορφο, νεανικό και υγιές δέρμα; Αμέσως μόλις κουραστούμε ή δεν προσέξουμε την διατροφή μας, το δέρμα μας μοιάζει πιο θαμπό, πιο ταλαιπωρημένο. Αν προσθέσουμε σε αυτό και το καθημερινό μακιγιάζ, την κούραση, την αυπνία και την μόλυνση του περιβάλλοντος, έχουμε ένα καταστροφικό «κοκτέιλ» για την επιδερμίδα μας. Μην τρομάζεις! Με μόλις 5 μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου, μπορείς να διατηρήσεις το δέρμα σου νεανικό και υγιές για περισσότερο.

Πάμε

να τις δούμε;

#1 Πιες πολύ νερό!
Το νούμερο ένα πράγμα που χρειάζεται το δέρμα σου είναι η ενυδάτωση. Η ενυδάτωση θα το διατηρήσει υγιές, θα το προστατέψει από την φθορά του χρόνου και θα του χαρίσει λάμψη. Είναι εντυπωσιακό το πόσο λίγο νερό πίνουμε την ημέρα και αυτό πρέπει να αλλάξει τόσο για την υγεία σου αλλά και για το δέρμα σου. Βάλε στόχο τα 2 λίτρα την ημέρα και θα δεις τεράστια διαφορά.

#2 Κάνε ντεμακιγιάζ
Μπορεί να είσαι κουρασμένη, να κλείνουν τα μάτια σου, να μην μπορείς να σταθείς όρθια… καταλαβαίνουμε όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι δικαιολογία για να μην κάνεις ντεμακιγιάζ. Βρέξει χιονίσει, σε όποια κατάσταση και αν είσαι, μπορείς να σαπουνίσεις το πρόσωπό σου και να βάλεις την κρέμα σου. Το δέρμα χρειάζεται να αναπνέει και το μακιγιάζ δεν του το επιτρέπει. Μάλιστα, τη νύχτα το δέρμα σου μπαίνει σε διαδικασία ανάπλασης… πως να το κάνει με στρώσεις μεικάπ σε πρόσωπο και μάτια; Ντεμακιγιάζ κάθε βράδυ απαραιτήτως!

#3 Βάζε αντηλιακό
Το αντηλιακό είναι απαραίτητο χειμώνα και καλοκαίρι. Ο ήλιος φθείρει την επιδερμίδα δραματικά και η φθορά λειτουργεί συσσωρευτικά. Αυτό σημαίνει πως με τον καιρό, γίνεται μεγαλύτερη. Η κίνηση του αντηλιακού το πρωί πρέπει να γίνει δεύτερη φύση σου… αν φυσικά θες όμορφο, νεανικό και χωρίς προβλήματα δέρμα.

#4 Κόψε το κάπνισμα
Υπάρχουν δεκάδες λόγοι για να το κάνεις αλλά, αν δεν σε πείθει ο καρκίνος και τα υπόλοιπα τότε ίσως σε πείσει το εξής: Οι καπνίστριες δείχνουν 10 χρόνια μεγαλύτερες από την ηλικία τους μετά τα 35… just sayin’.

#5 Ενίσχυσε την διατροφή σου
Η τροφή που λαμβάνεις και τα θρεπτικά συστατικά επηρεάζουν το δέρμα σου, την εμφάνισή του και τις λειτουργίες του. Για να το βοηθήσεις λοιπόν πρέπει να του δίνεις σταθερά αυτά που χρειάζεται μέσα από την διατροφή σου αλλά αυτό δεν γίνεται πάντα. Ένα συμπλήρωμα διατροφής θα σε βοηθήσει.

Πηγή: faysbook.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα