Ξεκίνησε η διαδικασία για την καθιέρωση της διεθνούς ονομασίας «Αεροδρόμιο Ακτίου»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει κινητοποιηθεί για να στηρίξει το αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας να αλλάξει η, εκ παραδρομής, διεθνής χρήση της ονομασίας του Αεροδρομίου Ακτίου, από «Αεροδρόμιο Πρέβεζας», όπως αναφέρεται σήμερα, τόσο στα αεροδρόμια και τα voucher των επισκεπτών, όσο και στις ταμπέλες της Ιόνιας Οδού.

Στην κατεύθυνση αυτή υπήρξε αρχικά έγγραφη ενημέρωση και εμπεριστατωμένο αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας προς το Υπουργείο Υποδομών

και Μεταφορών για το ζήτημα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Χριστίνας Σταρακά, με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Αθανάσιο Βούρδα, το Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας, κ. Γεώργιο Αποστολάκη και το Διοικητή ΥΠΑ, κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο, στο ΥΠΟΜΕΔΙ μέσα σε εποικοδομητικό κλίμα.

Εκεί βεβαιώθηκε η πρόθεση όλων των πλευρών για αποκατάσταση της ορθής ονομασίας του “Αεροδρομίου Ακτίου”, σύμφωνα με την Περιφέρεια.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω κινήσεων, η διαδικασία έχει πλέον ξεκινήσει και, παρότι απαιτείται ικανός χρόνος, ώστε να αλλάξουν οι ονομασίες σε διεθνές επίπεδο, αναμένεται τελικώς να επέλθει η τροποποίηση και ορθή χρήση της ονομασίας του αεροδρομίου, ώστε να αναφέρεται στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου ανήκει.

The post Ξεκίνησε η διαδικασία για την καθιέρωση της διεθνούς ονομασίας «Αεροδρόμιο Ακτίου» appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα