Ξεκίνησαν οι παραδόσεις αγαθών από αυτόνομα οχήματα στο Λονδίνο

Ένα αυτόνομο (σ.σ. driverless) όχημα ξεκίνησε τις παραδόσεις ειδών παντοπωλείου σε αστικό, οικιστικό περιβάλλον στο δημοτικό διαμέρισμα Γκρίνουιτς του Λονδίνου.

Η εν λόγω υπηρεσία αποτελεί μέρος του προγράμματος GATEway (Greenwich Automated Transport Environment), επικεφαλής στο οποίο είναι το Ερευνητικό Εργαστήριο Μεταφορών (TRL) και χρηματοδοτείται από την βρετανική κυβέρνηση. Ακόμη, έλαβε σάρκα και οστά με τη βοήθεια της εταιρείας παροχής λογισμικού Ocado Technology.

Πως λειτουργεί. Καταρχήν

η εταιρεία Oxbotica ανάπτυξε το όχημα «CargoPod», που καθοδηγείται από το software Selenium. Το εν λόγω λογισμικό επιτρέπει την πλοήγηση, το σχεδιασμό και την αντίληψη δυναμικού περιβάλλοντος σε πραγματικό χρόνο. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δίνουν τη δυνατότητα στο CargoPod να μεταφέρει συνολικά 128 κιλά προϊόντων παντοπωλείου σε κάθε διαδρομή.

Οι εταίροι του έργου δήλωσαν ότι το παρόν εγχείρημα στοχεύει να εξετάσει, τόσο τις εμπορικές ευκαιρίες της self-driving τεχνολογίας, όσο και τον τρόπο λειτουργίας της σε οικιστικό περιβάλλον.

Ο Simon Tong, principal research scientist του TRL και τεχνικός υπεύθυνος του έργου GATEway, σχολιάζει «το έργο GATEway είναι μοναδικό στο να εξετάζει την επίδραση των αυτοματοποιημένων οχημάτων στην κίνηση αγαθών, καθώς και στην κίνηση ανθρώπων.

Αυτή η δοκιμή με την Ocado Technology προσφέρει την ιδανική πλατφόρμα για να μας βοηθήσει να καταλάβουμε πώς και πού θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καλύτερα αυτά τα οχήματα και αν οι άνθρωποι θα μπορούσαν να τα αποδεχτούν, αν θα τα εμπιστεύονται και αν θα τους αρέσουν ως αυτοματοποιημένη υπηρεσία παράδοσης εντός πόλεως.

Προβλέπουμε ότι οι πόλεις θα μπορούσαν να επωφεληθούν μαζικά εάν οι παραδόσεις μπορούσαν να γίνονται από ήσυχα, μηδενικής εκπομπής ρύπων, αυτοματοποιημένα οχήματα όταν η συμφόρηση είναι ελάχιστη».

B.B.

The post Ξεκίνησαν οι παραδόσεις αγαθών από αυτόνομα οχήματα στο Λονδίνο appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα